Skocz do zawartości
kardiolo.pl

CRP w normie a zapalenie mięśnia sercowego

Gość dsghdthysthy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dsghdthysthy

Czy jeśli CRP wynosi 2 (norma 0,0-5,0) OB 16 (norma do 15), WBC 16, NEUT 10,43, LYMPH 4,32 reszta wyników morfologi w normie. Objawy to stan podgorączkowy od tygodnia, słabość, męczliwość, tachykardia, nasilenie chyba dodatkowych skurczów komorowych (jakieś krótkie sensacje dość bolesne, jakby przeskoki). lekarka twierdzi, że to jakaś infekcja bakteryjna ale skąd w takim razie te objawy sercowe?? nie mam ani kaszlu ani kataru. Czy jeśli CRP jest w normie można wykluczyć zapalenie serca?

A kto ci powie przez internet czy to nie serce ?Masz poważny stan zapalny i to jest pewne .Tylko teraz gdzie ten stan zapalny ?To muszą vyć badania przeprowadzone .Zapewne dostałeś -łaś antybiotyk ?Może to zatoki ,może płuca ,może serce ,nie wiadomo .Powinna cię skierowac na dodatkowe badania .

Gość dsghdthysthy

No właśnie, nie wiadomo co to. a lekarka nie widzi powodu do dalszej diagnostyki, przepisała antybiotyk i cześć. Skurcze komorowe pojawiają się nagle trwają jakiś czas potem znikają, jak byłam u lekarki to podczas ekg nic nie było i powiedziała, że nic tu poza tachykardią nie ma. Już brak mi sił, nie chciałam nawet strzępić języka, to, że teraz nic nie ma to nie znaczy że w ogóle też nic nie ma. nie wiem już co robić, boje się tych skurczy szczególnie tych które są w krótkich odstępach czasu, i pomyśleć, że kiedyś miałam 2, 3 uderzenia dziennie.