Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziwne bicia serca przy nerwicy

Gość Lihtthy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chcialem zapytac o dziwne bicie serca mianowicie jestem nerwicowcem i prawdopodobnie mam dodatkowe skurcze do tego. Czesto sprawdzam puls na szyji i przy przylozeniu palca czasem czuje jakby dwa uderzenia nastepujace szybko po sobie i pozniej normalne bicie raczej miarowe albo w miare miarowe:) co to moze byc? nie odczuwam tego w jakikolwiek inny sposob i czuje to glownie przy znalezieniu pinktu z pulsem. Odczuwam tylko te dodatkowe skurcze raz na jakis czas ale nie na palcu tylko wiadomo:)

Czes mam pytanie do kardiologa jestem tu pierwszy raz i niewiem gdzie moge sie dowiedziec co dalej robic ... mam 2wu letnigo synka jest po wstrzasie kardiologicznym obenie ma wykryta arytmie w przedziale 45/215 skurczow na minute dostaje propranolol 8ml o 6 rano 8ml o 14 i 4ml na 22 wczesniej bral tez amiodaron 6.5ml do 5 grudnia chcieli mu go odstawic ale po 2 tygodniach wrocilam do szpitala z czestoskurczem po badaniu ekg wyszlo ze ma wydluzone qt co to znaczy czytalam w internecie ale nie wiem o co chodzi ... pozdrawiam