Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Piotr12

Rekomendowane odpowiedzi

Kamea sama piszesz że na każdego leki działają inaczej ...każdy to indywidualny przypadek ,Pracowałam w DPS z ludzmi chorymi psychicznie i uczestniczyłam tym samym w wizytach psychiatry ,badaniu i zlecaniu leków które sama potem podawałam i wiem jak niektórzy reagowali na leczenie .Niejednokrotnie lekarz zmieniał kilka razy lek zanim podziałał na danego pacjenta ,dodam że był to ordynator odz.psychiatrycznego więc lekarz z dużą praktyką i też jak widać nie raz mylił się w diagnozie i nie mam mu tego za złe ani tego nie neguję bo to normalne .Sądze że zbyt duzo uogólnień co do depresji i mylenia jej z lękami ,pacjent czasem (normalny taki z ulicy )nie potrafi wyrazić objawów i swoich doznań przez co lekarz mysli że ktoś ma doła a on po prostu potrzebuje wyciszenia i przestawienia myślenia na inny tor .Na biedną Cital podział odwrotnie potęgując objawy więc chyba jakieś ziarno prawdy w tym jest .A co do moich porad to nie wypisują recept i nie kazę podpisywać cyrografów póki co .......to jest forum nie gabinet lekarski ,każdy ma prawo napisać lub wybrać dla siebie to co uważa za stosowne na własną odpowiedzialnosć .

No i ok...ole moze mnie ogólnych porad i tyle,,,,,,jak myslisz?niech ludzie wiecej wierza w lekarza i witaja w gabinetach psychiatrycznych,jak nie ten lekarz to inny ale mysle ze znajdzie sie taki który danej osobie pomoze i zaaplikuje dobry lek.....ja tez miałam pierwsze trzy tgodnie wyjete z zyciorysu jak zaczełam łykac mój lek ,ale teraz jest ok,aby tak dalej......

Gość biedna oj biedna

Kamea rady Ani są bardzo przydatne. Przecież wiadomo, ze poprzez internet nie postawi diagnozy ani tez lekarstw nie przepisze. Jednak może ukierunkować lub nieco uspokoić. Ja mam tez nerwicę lekową i przez nią też obniża mi się nastrój. Nie powiem bym miała depresje bo rano potrafię zwlec się z łóżka i zrobić wiele rzeczy nawet w zasadzie bez wysiłku. Tylko sił brakuje na to moje samopoczucie i walkę z tym. Chce poradzić sobie sama bez lekarstw ale nie wiem jak przekonać głowę, że nie ma czego eis bać

Ale przecież ja nie odradzam chodzenia do lekarzy ,wręcz przeciwnie zawsze do nich wysyłam i dziwię się jak ktoś nie bierze leku bo coś tam ....więc nie rozumiem?Zresztą nie mam zamiaru teraz zastanawiac się nad tym czy mam i co mam pisac ze względu na twoje kameo zdanie .Wydaje mi się tylko że niektóre osoby na tym forum popełniją większe błędy a jednak są chołubione jak nieprzymierzając jakies objawienia -a ja z kolei czytając ich wypowiedzi mam wrażenie że albo mają bardzo duże problemy psychiatryczne albo są przywódcami conajmniej jakiejś sekty .No cóż każdemu wolno kochać .Więc proszę nie pisz mi że mam ograniczyć moje rady .Choć może masz rację -byc może ogranicze je do zera .

Alez mozesz miec swoje zdanie ,ale chyba rozumiesz o co mi chodzi,ludzie sa chłonni jak gabka i co niektórzy maga przyjac dosadnie twoje rady ale dobra konczmy ten temat bo watek jest inny.:)))biedna to zmien lekarza,czemu masz sie meczyc,mnie tez najbardziej meczyły lęki.......ania o kogo ci chodzi bo nie kumam>?.wystraszyłas mnie ta sektą.....

Ach Kamea nie sądzisz chyba że wymienię o kogo mi chodzi ...wtedy to chyba CBŚ o 6 rano jutro by do mnie zapukało a forum by się zabanowało na amen taka wrzawa by była ......Biedna -nie potrafię siebie postawić w takiej sytuacji bo nie miałam takich rzeczy .Ale wiem jedno i sama sie o tym przekonałam .To o czym myślimy i czego się boimy spełnia się jak w samospełnijącej się przepowiedni .Nie wiem czy czytałaś ksiązkę pt,Potęga podświadomości .Dla jednych -oszustwo ,dla innych -wybawienie .Polecam tą ksiazkę .Można ją czytać 45 razy a za każdym razem jakbyś czytała na nowo .Jeśli będziesz wychodzic z domu z myslą ze cię dopadnie jakaś dolegliwość to ona cię dopadnie .

Gość biedna oj biedna

Ania ja doskonale o tym wiem, nawet mam ta książkę jak i The secret. No ale ciężko wcielić to w życie gdy ma się w pamięci poprzednie np wyprawy w miasto zakończone fiaskiem, zlym samopoczuciem, To siedzi strasznie głęboko w głowie i ciężko to wykorzenić

Nie nie mam żadnej nerwicy.ale może właśnie człoweik bez nerwicy spogląda na wszystko z innego punktu widzenia i może wtedy wskazac jakieś wyjście ?Nie trzeba miec zapalenia wyrostka robaczkowego żeby zrozumieć kogoś z zapaleniem że go boli ..i podać mu leki- dla przykładu .Czytając* wasz *Kameo wątek w najnowszych postach -bo nie specjalnie żeby była jasnosc -nieraz mam wrażenie że same nakręcacie sobie objawy -jedna coś rąbnie to za 2 dni już druga się zastanawia nad tym czy też czasem tego nie ma ,dlatego kiedyś pozwoliłam sobie wtrącić moje 3 grosze co skończyło się wielką awanturą z użytkownikiem Kielce w roli drugoplanowej -a moje zdanie było tylko takie że osoby z nerwica nie mogą codziennie od 7 rano pisac jaki dzisiaj miałam objaw bądz co mnie dzisiaj boli albo kto ma dzisiaj odrealnienie a kto nie bo to jak w przysłowiu -wlazła miedzy wrony to kracze jak i one -takie osoby powinny odciąć się od chorób ,objawów ,problemów innych itd itp .zmienić otoczenie ,zająć się czymś ,porozmawiać z ludzmi żyjącymi normalnie bez nerwicy a nie pogrążać się w otchłani i oceanie problemów innych .Chyba że ktoś jest jakimś ...........wampirem energetycznym i czerpie siłę ze smutków innych .

A no to dobrze Biedna że masz książkę i Sekret .Tylko teraz musisz to wcielić kurczę w życie ......ja za to jestem specjalistką od zamartwiania się i snucia czarnych scenariuszy i też z tym walczę .Ale teraz juz też spadam stąd bo ciemna noc .

Gość biedna oj biedna

Ania ja mam identycznie jeśli chodzi o czarne scenariusze i zamartwianie. Byle błahostką się martwię i myślę o niej cały dzień lub tez noc, rozmyślam jakby to było gdybym to inaczej zrobiła albo tedy nie przechodziła......tragedia. PESYMISTKA NA 102. kamea mimo iż ja mam tez nerwicę to staram się omijać forum dla nerwicowców (no chyba, że chcę sprawdzić jakiś objaw ale to bardzo rzadko). Kiedyś przesiadywałam ale szybko *łapałam* od innych złe samopoczucie i objawy. Miłego dnia życzę:)