Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie serca i cierpnięcie lewej ręki

Gość natalia19

Rekomendowane odpowiedzi

Gość natalia19

Witam. Mam pewien problem, otóż od jakiegoś czasu pobolewa mnie serce - kłucie przez około 30min, nie jest to spowodowane jakimiś czynnikami (przynajmniej nie zaobserwowałam konkretnego powiązania) ponadto od niedawna kłuciu towarzyszy lekkie cierpnięcie lewej ręki. Czy to może być coś poważnego? Powinnam udać się do lekarza? Jeśli tak to do jakiego? Dodam, że mam 19 lat, żadnych chorób poważnych chorób jak dotąd, nie posiadam żadnych nałogów, jedynie alkohol spożywam sporadycznie w niedużych ilościach. Z góry dziękuje za pomoc.

Powiem Ci tak że powinnaś pójść do lekarza rodzinnego oraz do kardiologa.Nie zwlekaj tak jak ja.Miałam podobnie do Ciebie okazało się że mam wade zastawki, podejrzenie zwyrodnienia śluzakowatego zastawki oraz hyperkineze lewej komory.Niby moja wada nie jest poważna ale z wiekiem może się powiększać i np w wieku starszym będę musiała ją albo wymienić albo naprawić.Nie mówię ,że możesz mieć tak samo ale po co zwlekać tak jak ja ( kilka lat ) Obecnie mam 23 lata i bóle dokuczają mi codziennie po kilka razy.W Twoim przypadku niepokojące jest dla mnie że ból Ci sie utrzymuje około 30 minut. Nie moge Ci powiedzieć co może Ci dolegać bo nie jestem lekarzem i tez nie chce Cie straszyć.Poprostu zgłoś się do kardiologa i dbaj o zdrowie.Pozdrawiam :)

Wlasnie. Tylko lekarz - I to dobry lekarz - moze odpowiedziec na to pytanie. Po przprowadzonym wywiadzie I badaniach. Zadnego objawu nie ignoruj, zapisuj je (bo mozesz nie pamietac co robilas wczesniej tzn. Potencjalna przyczyne) I mierz cisnienie, puls ot badania, ktore spokojnie mozesz sama wykonac a zawsze bywaja przydatne szczegolnie gdy chodzi o serce.