Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Hej może ktoś coś więcej wie i może podzieli się swoimi wiadomościami. Ja od jakis kilku lat mam problem z ciśnieniem przyznam z przykrością że nie bylam jeszcze z tym u lekarza :/ ale przy kolejnej wizycie u kardiologa oznajmie ,że mam dodatkowo problemy z ciśnieniem. Do kardiologa zgłosiłam się z powodu bólu serca a nie ze skokami ciśnienia. No więc czy to normalne że jak mam np ciśnienie 145/95 puls 88 i wtedy bardzo boli głowa, czasami dłonie oraz stopy robią mi się zimne i mam drgawki jakby z zimna, oraz czasami mam uczucie mdłości?? czy ktoś z Was tak ma?? nie zawsze mam drgawki chyba tylko wtedy jak ciśnienie przekroczy te 140...ale ostatnio 3 dni pod rząd bolała mnie głowa i okazało się że mam obniżone ciśnienie 108/66 pul 77 czy jest to możliwe że mam raz wysokie a raz niskie ciśnienie?? czy to bardzo może uszkodzić moją wade serca mam niedomykalność zasatwki mitralnej oraz podejrzenie zwyrodnienia śluzakowatego zastawki ( innaczej chyba wypadanie zasatwki ) aaaa i chciałam zapytać jaka powinna być wartość ciśnienia by zadzwonić do szpitala. Wtedy co miałam tak wysokie ciśnienie i te zimne dłonie plus drgawki to nie dzwoniłam po pogotowie ... nie wiem czy w takim przypadku moge dzwonić. Wziełam jedynie silna tabletke na ból i czekałam około godziny by ból minął.Później poszłam na spacer wy dotlenić mózg i zaczeło mnie boleć serce chyba dwa razy silny ,przemijający ból to pewnie była moja zastawka. Dziękuje za wszelką rade i pomoc.Pozdrawiam i Życze Zdrowych ,Wesołych Świąt... :)

Nic nie mowilam jak bylam mała a teraz przy badaniu echokardiograficznym pani doktor nawet nie chciała mi wyjaśnić co wyszło z badania tylko napisała mi skierowanie do kardiologa na konsultacje za które zapłace kolejne 150 zł. U kardiologa byłam jak narazie tylko jeden raz przy kolejnej wizycie w Polsce pójde na kolejne.Zaś jak byłam mala i poszłam z mamą do lekarza rodzinnego i opowiedziałyśmy jakie miałam symptomy itp. to ta stwierdziła przy pierwszej wizycie ,że to pewnie że jeszcze nie mam miesiączki a jak już poszłam za drugim razem powiedziała ,że to pewnie z wady zwroku :/. Potem zapszestałam chodzić do lekarzy,aż do teraz :). Dodam tez że nie lubiałam chodzic po lekarzach itp. a teraz gdy już jest cos nie tak zaczełam chodzić...Wiem,wiem to było niemądre ale wieku dziecięcym nie lubialam nic wspólnego z lekarzami sama nie wiem czemu. Mam pytanie jaka musi być wartość by można było wezwać wrazie wu pogotowie?? Na kolejną wizyte do polski wybieram sie na wiosne. Pozdrawiam i dziekuje aaaa mierze teraz ciśnienie rano i wieczorem.