Dawid9312 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Witam mam pytanie do wszystkich, mam 17lat. I ciągle skaczą mi satny podgorączkowe rano mam 36.6, za poł godziny 37,3, potem znowu 36,7, i 37,5. Robiłem wszystkie badania i były okej. Czy może to byc przez hormony, dodam że mam tak mod 5tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Jakim termometrem mierzysz ?Gdybyś był chory lub było by to przez hormony to nie miałbyś 36.6 rano .Emocje tez podwyższają temperaturę i zjedzenie posiłku też ,napicie się czegoś gorącego itp. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dawid9312 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Rtęciowym, mam 3takie termometry, i dodam że bolą mnie oczy, np: jeżeli mam 37,4 i położę się na 20minut to spada mi do 37. Nie wiem o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 A nie masz wrażenie zapchanego nosa ,jeśli bolą oczy to może zatoki przewlekle chore i od nich stany podgorączkowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dawid9312 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Byłem ostatnio u laryngologa bo miałem problem z uchem, i sprawdzał mi wszystko, powiedział że ok. Dziś np: czułem się dobrze zmierzyłem temperaturę a tu 37,5. Bardzo się zdziwiłem Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 No wiesz laryngolog laryngologiem ale nawet on do zatok nie zajrzy a jak miałeś problemy z uchem to i zatoki są prawdopodobne . Cytuj Odnośnik do komentarza
Dawid9312 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 A lekkie zawroty głowy też przy tym mogą być? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Tak .i przy uchu też bo wtedy wytwarza się inne ciśnienie w zatokach albo uchu ,Dlatego zatoki bolą .I szczególnie własnie w okolicach oczu i nasady nosa . Cytuj Odnośnik do komentarza
Dawid9312 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 A jeżeli ob, rozmaz , poziom cukru, i mocz jest ok. To czy może być jakiś guz mózgu, albo coś podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 A skąd taki pomysł????? Że masz zawroty głowy ? NIEEEEE. Przy guzach mózgu jesli są zawroty głowy to chory nie moze utrzymać równowagi .A bóle głowy jesli już wystąpią sa takie że pacjent chodzi po ścianach . Cytuj Odnośnik do komentarza
Dawid9312 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Bo ja bardzo panikuję jeżeli występują u mnie takie objawy, teraz tyle ludzi młodych umiera:( Bardzo bym chciał aby to przeszło, a jak leczyć zatoki, co mogę ewentualnie z nim robić?:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zatoki -przede wszystkim czapka na głowę .Można zazywać lek ziołowy -Sinupret jest on dosc drogi bo 1 listek kosztuje chyba kilkanascie zł ale jest skuteczny bo oczyszcza zatoki .Można spytać też o odpowiednik jest trochę tańszy.Nie wskazane są środki które wysuszają czyli wszystkie typu Ibuprom zatoki i inne bo one sprawiają że gluty tworzą skorupę w zatokach zamiast być usunięte .Poszukaj tu na innych tematach o zatokach .Pani o nicku 444 podawała kilka skutecznych sposobów na zatoki ,może wpisze ci tu coś jak przeczyta .A i jeszcze jedno -nie mierz co 5 min.temperatury bo wg mnie emocje jakie temu towarzyszą powodują to że masz takie wahania a nie jakaś choroba ,wiem ze strach jest okropny bo rzeczywiście choróbska teraz nie wybierają ale twoje objawy na prawde nie świadczą o żadnej poważnej chorobie .TYm bardziej że masz dobre wyniki ,dbaj o głowe ,czapka na czoło i ciesz się zyciem .Acha staraj się unikać sytuacji żę wchodzisz lub wychodzisz z pomieszczenia o bardzo wysokiej temperaturze do niskiej lub odwrotnie -to główny winowajca problemów z zatokami .Wychodząc na dwór z domu wsadzić nos w szalik żeby nie byko takiego szoku dla śluzówki zatok . Cytuj Odnośnik do komentarza
Dawid9312 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Dobrze, dziękuję bardzo za pomoc, i rady:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Sposoby na wyleczenie zatok wypróbowałam na sobie dawno temu i od tej pory mam spokój.Po wyleczeniu ważne jest , aby nie było dla głowy dużych wahań temperatury,bo wtedy wszystko moze wrócić.Na przykład latem,gdy jest upał nie wchodzić do sklepów z klimatyzacją.To szok ,gdy na dworze jest ponad 30 stopni,a w slklepie mają 20.To samo z jazdą samochodem-klimatyzacja,otwarte okna po obu stronach.Unikac przeciągów,no i jak pisze Ania-czapa na czoło.Tylko pamiętać,aby wiosną nagle nie zdjąć ciepłej czapy i chodzić z gołą głową.Zmienić najpierw czapkę na cienką.Bardzo skuteczny sposób na oczyszczenie zatok to inhalacja z rumianku.Nasypac ok. 4 łyżek rumianku do 1,5-2 litrów wrzątku w garnku,zagotuje się dosłownie kilka sekund.Przykryć do naciągnięcia.Parę minut.Potem garnek wstawić do zlewu,głowę nakryć dużym ręcznikiem niczym parasolem.Odkryć garnek ,wsypać łyżke soli i łyżkę sody oczyszczonej.Oddychać nad garnkiem normalnie,nie głęboko,wdech ustami,wydech nosem.Potem założyc na jakieś pół godz. czapkę.Na dwór nie wychodzić potem.Czas trwania - z 10 minut co najmniej. Oprócz tego można sobie wykupić naświetlania lampą solux[jedno kilka złotych kosztuje].W każdej poradni rehabilitacyjnej lub w prywatnym gabinecie fizjoterapeuty. Można i na NFZ, ale to grosze,szkoda głowy zawracać formalnościami,no i czekac długo trzeba ,a tu trzeba działac już, aby mieć spokój.Życze zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Te inhalacje robic kilka razy dziennie przez 2 dni , nie wychodząc na dwór. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dawid9312 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Teraz mi się układa wszystko w całość, bo w sierpniu pracowałem w chłodniach, i woziłem zapiekanki z dworu gdzie było 28c do chłodni gdzie było -18. Pracowałem tam 3tygodnie, i zawsze byłem bez czapki pracując tam. Dziękuję bardzo za radę od dziś zacznę kurację :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Koniecznie załatw sobie ten solux.Z osiem zabiegów.Mnie po trzecim lub po czwartym soluxie codziennie rano zaczęła spływać nosem żółto -pomarańczowa ciecz.I tak było przez kilka kolejnych dni.Jak wszystko spłynęło,od razu w oczach poczułam,że jest normalnie.I lżej jakoś.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dawid9312 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 A czy tej chorobie towarzyszy katar?. Bo ja go nie mam, mam tylko średnio zapchaną jedną przegrodę, a drugą słabiej. Często coś spływa mi do gardła , ale nie ukrywam czuję tą cieżkość na czole Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Johny Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Powiedz Mi czy się wyleczyłeś bo od jakiegoś roku ja mam identyczne objawy jak Ty interesuje mnie czy to nie nerwica którą wszyscy mi wpajają Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi