Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duszności i kołatanie serca przy przepuklinie rozworu przełykowego

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Przeszłam wiele u kardiologów zanim zorientowałam się  oczywiście sama, że w przerywy w biciu serca  mają związek z  przepukliną i wzdęciami. Opowiadając swoje objawy kariologom,  które powstawały przeważnie jedzeniu i kładąc się spać , opinaniu brzucha czy nerwowym przełykaniu itp.   Nikt nie wysłał mnie do gastrologa. wszystko zmieniło się jak nalazłam artykuł ze zdjęciami.  Polecam iść w tym kierunku

http://www.gabinet.dzielicki.org/zabiegi/refluks-zoladkowo-przelykowy-gerd

Teraz tylko piekło leczenia

Pozdrawiam

Na palpitacje serca przy przepuklinie pomogło mi mleczko przeczele codziennie rano na czczo.. Odstawiłam Pantoprazol bo tylko pogłębiał moja niedokwasote.. Po mleczku od razu była poprawa nie wiem na jakie zasadzie to działa.. Po odstawieniu nie wróciło tylko sporadycznie czasem coś zalomocze.. To jest coś z ucieskiwm na nerw błędny gastrolodzy tego nie rozpoznają.. 

W dniu 1.11.2020 o 14:11, Gość Lucyna napisał:

Witajcie

Przeszłam wiele u kardiologów zanim zorientowałam się  oczywiście sama, że w przerywy w biciu serca  mają związek z  przepukliną i wzdęciami. Opowiadając swoje objawy kariologom,  które powstawały przeważnie jedzeniu i kładąc się spać , opinaniu brzucha czy nerwowym przełykaniu itp.   Nikt nie wysłał mnie do gastrologa. wszystko zmieniło się jak nalazłam artykuł ze zdjęciami.  Polecam iść w tym kierunku

http://www.gabinet.dzielicki.org/zabiegi/refluks-zoladkowo-przelykowy-gerd

Teraz tylko piekło leczenia

Pozdrawiam

Profesor, który napisał ten artykuł, znał dobrze temat i przeprowadzał udane operacje niestety zmarł w 2022 roku.

Czy zna ktoś jakichś dobrych chirurgów, którzy posiadają tak dogłębną wiedzę i doświadczenie?

Witam 

mam podobnie chociaz narazie są to pojedyncze przeskoki ( mierze puls na ręce wiec wiem ze występują)którym towarzyszy uczucie jakby w nadbrzuszu. Jeśli trzymam dietę to wtedy się to wycisza  Dodatkowo gula w gardle typowy refluks od ponad 10 lat ostatnio gastroskopia rom temu. Tez myślałem ze to coś z sercem ale to są pojedyncze przeskoki którym zawsze towarzyszy uczucie od żołądka. Dodatkowo brak innych objawów biegam trenuje itp. Chyba tylko dieta nas ratuje pomocne jest tez okno żywieniowe 16/8