Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wytatuowanie zażywanych leków po wymianie zastawki

yaris66

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżdże durzo autem i wiadomo ze o wypadek jest nie trudno,,, czy jest cos co np..jak bym był nie,,przytomny a bym ,,krwawił,,a biore tabletki sintrum....zeby lekarz wiedział jak zatamowac ...KREW...czy wozic jakis dokument,,,myslałem wytatuowac sobie na reku DYSKRETNIE...bo grupę krwi mam na nadgarstku wytatuowaną ...LEKARZ W ANINIE pochwalil mnie ze to sie PRZYDAJE....MOŻE KTOS MA INNY POMYSŁ ,,,PROSZĘ O ODPOWIEDZ,,...DZIEKI yaris z warmi...

A co jak lekarz zmieni lek przekreślisz tatuaż i wydziergasz nowy ?Co do grupy krwi na nadgarstku to też pomyśł raczej nie trafiony ....nikt ci nie podłączy krwi na podstawie tatuażu niestety .Obowiązują pewne procedury i zawsze podłącza się krew gupy 0 -(jak nie wiadomo jaką grupę ma delikwent ).W dokumentach włóż kartkę z wiadomością żę bierzesz taki czy siaki lek i dokument jaką masz grupę krwi .

Witaj! Miałem podobny problem. Ja zdecydowałem się na opaskę silikonową w kolorze czerwonym, którą noszę na lewym ręku. Ponieważ nie ma u nas gotowych opasek zamówiłem sobie w jednej z firm wykonanie takiej opaski. Naniosłem na nią tekst z ostrzeżeniem o lekarstwie (u mnie jest to warfaryna) oraz że posiadam mechaniczną zastawkę aortalną i grupę krwi. Kosztowała kilkanaście zł a sprawdza się znakomicie. Jakbyś miał więcej pytań daj znać.

Opaska jest najlepszym pomysłem ,umieścić na niej nazwisko,nazwy leków,grupę krwi ,telefon itd.A oprócz tego do dokumentów włożyc kartkę z tymi informacjami.Na wszelki wypadek.Gdyby ktoś opaski nie zauważył.U nas facet z cukrzycą wyszedł na spacer i zasłabł.Umarł.Gdyby miał opaskę ,może by żył.Wypił jedno piwo i mysleli,że nawalony leży.

Gość milkilejka

Nieśmiertelnik to najlepszy pomysł, bo po to właśnie powstał-by informować o faktach związanych z człowiekiem ;) załogi karetek często sprawdzają, czy nie ma go na szyi, tym bardziej, że samą szyję też zawsze sprawdzają po wypadku.