Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Stan podgorączkowy, osłabienie i kołatanie serca

Gość pytajaca

Rekomendowane odpowiedzi

W piątek rano słabo się poczułam i tak jest do dziś, leżę ciągle w łóżku, serce mi wali w granicach 90, wczoraj było nawet 137. Mam od piątku stan podgorączkowy nieprzekraczający 37,3. Gorączka raz spada do 36,2 a raz rośnie do 37. Byłam u lekarza, stwierdził infekcję grypopodobną - problem w tym, że ja nie mam ani kataru, ani wysokiej gorączki ani nawet kaszlu. Dostałam antybiotyk, jest mi po nim niedobrze. Problemem jest postępujace osłabienie. Zrobiłam dzis morfologię, CRP i OB. CRP - 2,0 (0,0-5,0), OB 10 (1-15), w morfologi podwyższone WBC (krwinki białe) - 10,7 (4,0-8,5). Jest mi ciężko na klatce piersiowej i niedobrze, boje się, że to zapalenie mięśnia sercowego lub jakaś niewydolność. Z trudem idę do toalety. Co mam robić?

Masz leżeć w łózku ,niech ktoś kupi cos osłonowego na zołądek -omeprazol 20 bez recepty można dostać 14 lub 7 kapsułek .Bierz godzinę przed antybiotykim na czczo .Do tego probiotyk -pani w aptece będzie wiedziała co dac przy antybiotyku .I koniecznie go bierz bo lekarz wie co robi .Grypa to nie katar i nie musisz go miec .

Do tego wszystkiego nasiliła mi sie nerwica i wkręcam sobie różne rzeczy. Nie jestem w stanie iść do mojej Pani psycho. Dziś rano zauważyłam, że mam żółty język, ten antybiotyk chyba nie działa bo od piątku powinny być jakieś zmiany a jest jeszcze gorzej. Zaczęła mnie boleć głowa po stronie opuchniętego migdała to już sobie wkręcam guza mózgu. Masakra. Czy można brać leki uspokajające jak sie bierze antybiotyki i polopiryne s?? Przez tą infekcje już tyle łykam lekarstw, że boje się brać hydroksyzynę. Ta nerwica to okropna choroba - jestem w stanie wkręcić sobie chyba wszystko - palec u nogi zaczyna mnie boleć a ja zaraz dorabiam sobie całą historię do tego.

To zalezy jaki masz antybiotyk .Z hydroxyzyną nie można łączyć pochodnych penicyliny a większość antybiotyków to własnie jej pochodne .I pierwszy raz słyszę o guzie mózgu wywodzącym się z migdała :)Dobra jesteś ....Jęzor masz zółty bo pewnie nie łykałąś probiotyku i już masz grzyba .Kup jeszcze Gripex i bierz co 4 godz.po 2 .Pomoże na ból głowy .