Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zwyrodnienie śluzakowate zastawki mitralnej

kinderkowa

Rekomendowane odpowiedzi

Czy moze ktoś z Was wie lepiej o niedomykalności zastawki mitralnej i może powiedzieć coś wiecej...bo jestem początkująca. Mianowicie mam nieistotna hemodynamicznie niedomykalność zastawki mitralnej oreaz PODEJRZENIE ZWYRODNIENIA ŚLUZAKOWATEGO ZASTAWKI MITRALNEJ i hiperkineza lewej komory. Czy może ktos z Was wie coś wiecej na te tematy?? najbardziej martwie sie tym zwyrodnieniem , jakie badania trzeba zrobić?? odnośnie tego zwyrodnienia?? Boje sie bo serce boli mnie codziennie nawet 10 razy w ciągu dnia przeszkadza mi to w normlanym życiu. Chyba wiecie o co mi chodzi jeżeli pracuje to czuje ból i to mi przeszkadza,czy nawet jak wychodze na spacer. Do tego dochodzi ogólne zmeczenie i duszność w klatce piersiowej. :( bóle mam różne ale najgorsze są te które mnie tak z nikąd nagle mocno zaboli np na spacerze to wtedy aż mi głupio bo momentalnie stane i jak zaboli to nawet mówię AAAłłł przy ludziach i tak patrza na mnie jak na głupią a mnie poprostu wtedy bardzo zabolało serce :( kardiolog w sumie byłam tylko na badaniu musze iść teraz z karteczka na konsultacje. Prosze Was o jakąś rade czy może wiecie coś więcej czy aż tak może boleć niedomykalność zastawki?? czy może to raczej to zwyrodnienie?? babeczka która mi robiła badanie stwierdziła że pewnie to są nerwo-bóle ale ja mam to od dziecka a teraz w ciągu roku mam codziennie po kilka razy takie bóle.Pozdrawiam Wszystkich i z Góry dziękuje za wszelaką pomoc pa

Ból serca jest objawem nadmiaru energii w kanale serca.Nadmiar ten można przesunąc do innego narządu za pomocą akupunktury.Kanał serca ma naiwiekszy pobór energii od godz.11 do 13.Moje zastawki też sie nie domykają i człapię z nimi już wiele lat bez problemów.Puk,puk.