Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bajpas i praca

Gość Rafal

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj Eletecno i glowa do gory! Ja dokladnie dwa miesiace wczesniej 22.10.2008 przeszedlem operacje wszczepienia By-pasow a juz od dwoch tygodni, po trzec i pol miesiacach od zabiegu wrocilem do pracy i czuje sie bardzo dobrze.Wprawdzie pracuje narazie na 80% swoich mozliwosci ale czuje,ze szybko wroce do pelnej sprawnosci a pracuje takze fizycznie.Oczywiscie przed podjeciem tej decyzji zrobilem sobie dokladne badania,lacznie z wysilkowymi i nie bylo specjalnych przeciwwskazan,z zaleceniem jednak unikania jeszcze przez jakis czas bardzo ciezkich prac,nie z uwagi na By-pasy ale rane pooperacyjna.Teraz czuje sie duzo lepiej psychicznie a to bardzo pomaga w powrocie do pelnej aktywnosci zawodowej.Jesli u Twego Taty nie wystapily zadne komplikacje pooperacyjne to jest na najlepszej drodze do powrotu do zdrowia czego Mu bardzo zycze.Pozdrawiam Janel !

No proszę, cię Ania 05, to czysty przypadek i pytanie, co robił przez cały rok, Jestem 4 lata po wszczepieniu by-passów i normalnie pracuję, jak przed operacją. Uczę w gimnazjum, a więć stresik niemały, młodzież bywa w dzisiejszych czasach różna, czasami okrutna. I nic się złego nie dzieje. Każdy sam musi zdecydować, czy jest w stanie normalnie funkcjonować zawodowo.

Szanowni Państwo, nazywam się Weronika Chęcińska i jestem studentką II roku studiów magisterskich, na kierunku Pielęgniarstwo Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach. Uprzejmie proszę o wypełnienie ankiety, której wyniki posłużą do napisania pracy magisterskiej na temat *Problemy pacjentów po pomostowaniu tętnic wieńcowych w środowisku domowym.*. Ankieta jest anonimowa, jej wypełnienie dobrowolne, a wszelkie informacje udzielone przez Państwa zostaną wykorzystane do celów naukowych. Bardzo dziękuję za wypełnienie ankiety ! Link do ankiety poniżej: http://www.ankietka.pl/ankieta/95678/problemy-pacjentow-po-by-passach.html

Witam mam 45 jestem już 3 lata po operacji zaczęłam pracę w stołówce jest ciężko duszno od gotowania dużo do roboty ,do tego dochodzą 3 zmiany pierwsza jeszcze dobrze się czuję chodz wracam padnięta na drugiej czuję większe zmęczenie ale nocka to dla mnie koszmar jestem osłabiona czy ja mogę tak ciężko intensywnie pracować na zmiany czy powinnam to zgłosić przełożonemu czy jestem w jakiś sposób zagrożona proszę o dodpowiedz