Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Najlepszy domowy ciśnieniomierz

Gość Pablos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. W związku z tym, że mój tata ma wahania ciśnienia ( czasami ) chcę kupić porządny aparat do kontrolowania ciśnienia. Nie znam się na tym kompletnie więc proszę Was jako specjalistów o pomoc jaki aparat wybrać. Zaznaczam, ze cena nie ma znaczenia, ma być po prostu porządny / bardzo dokładny.

Nei dam rady uzywac narammiennego, gdyz denerwuje mnie obecnosc tego czegos na rece i ucisk, takze przyspiesza mi serce i wyniki sa przeklamane, bo juz bylem u lekarza kilka razy i mierzyl mi zwyklym zegarowym lub rteciowym w kilka sekund i mi to nie przeszkadzalo ...

Gość AdamOpiekun

Dziś miałem sytuację w której używałem ciśnieniomierza i nadgarstkowego jak i też naramiennego... wahania pomiarów ciśnienia górnego pomiędzy nadgarstkowym a naramiennym były o dziesięć jednostek... wezwałem pogotowie gdzie przy okazji zapytałem o pomiar zakłamania w różnicy pomiędzy urządzeniami.. sanitariusz jak i lekarz jednoznacznie określili że naramienny ciśnieniomierz jest dokładniejszy...

Gość AdamOpiekun

Drodzy Państwo... czasem warto pójść do lekarza i zapytać o fachową poradę w wyborze zakupu właściwego urządzenia... Na forum i owszem często są opisywane trafne porady... Jeśli kogoś stać na zakup dobrego ciśnieniomierza to kupi bez względu na cenę.. życie jest bezcenne a warto czasem wiedzieć w jakim jest stanie nasze zdrowie... wiem że to temat dyskusyjny ale jeśli chodzi o konkretną cenę zakupu to waha się ona w granicach 100 lub ponad 100 zł... w końcu mamy internet i jeśli zamierzamy coś kupić to niech już to będzie dobry wybór... nie prowadzę żadnej działalności ani też sprzedaży i jak większość z ludzi szukam dobrej podpowiedzi... Pozdrawiam.

Wybór ciśnieniomierza zdecydowanie należy przemyśle, szczególnie jeśli ma się problemy z sercem. Ja osobiście konsultowałam wybór ciśnieniomierza z lekarzem i polecił mi ciśnieniomierz automatyczny firmy Microlife - https://sklep.chde.pl/nadcisnienie/cisnieniomierze-automatyczne/3,microlife-cisnieniomierz-automatyczny-bp-a150.html . To, co było dla mnie najważniejsze to prosta obsługa i rzetelne pomiary, i faktycznie ten ciśnieniomierz się sprawdza. Kupiłam go za 140zł w profesjonalnym sklepie medycznym CHDE.

Nadgarstkowe są fatalne, sama byłam świadkiem jak jednej Pani w ogóle nie pokazywał ciśnienienia, nie mierzył ..a mi mierzył normalnie. Nadgarstek nie jest dobrym miejscem na pomiar ciśnienia. Dobre ciśnieniomierze to OMRON, SOHO, Beurer, AND (japoński). Ja polecam Omrony, ich ceny mocno spadły, jakoś porządna a podstawowy i porządny kosztuje już niewiele więcej niż 100zł, np. ten: i-apteka.pl/product-pol-40883-OMRON-M2-Basic-Cisnieniomierz-1szt.html A na prawdę dobrze mierzy