Gość Pablos Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Witam serdecznie. W związku z tym, że mój tata ma wahania ciśnienia ( czasami ) chcę kupić porządny aparat do kontrolowania ciśnienia. Nie znam się na tym kompletnie więc proszę Was jako specjalistów o pomoc jaki aparat wybrać. Zaznaczam, ze cena nie ma znaczenia, ma być po prostu porządny / bardzo dokładny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Myślę że pani w aptece ci doradzi .Wszystkie działają tak samo ,niektóre wykazują arytmie ,mają pamięc pomiarów , wszystkie są dokładne .Oczywiście te kupione w aptece a nie na rynku za 30 zł . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Pablos Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Dzięki za odpowiedź. Osobiście rozglądam się za aparatami w sklepach medycznych, nie za kwotę 30 zł, ale celuję w kwotę +- 300zł, gdyż uważam, że jaka cena taki towar. Tylko nie wiem jakiej marki wybrać... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość nhgmjgj Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Ja mam dobry cisnieniomierz juz ladnych kilka lat z omrona z rekawem na pompke ręczna Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Pablos Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Wolałbym automat, po prostu start i niech robi wszystko sam... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość sfdefdgfdfg Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Nie wiem czy takie automaty są dobre ale to twój wybór ja mam wyprobowany naramienny nie nadgarstkowy i jestem zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Artii22 Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Ja kupiłem niedawno ciśnieniomierz firmy Sigma za 99 zł i jestem bardzo z niego zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Za 300 zł to już kupisz full wypas . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Pablos Opublikowano 20 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Taki też chciałbym kupić, tzn full wypas, najlepszy :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Sufur Opublikowano 20 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Ja dałem niecałe dwieście ;jest z rękawem i jeszcze facetka mówi....:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość popawu Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Microlife BP W100 ok. 140 zł czy TECH-MED TMA702 ok. 90 zł Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Jeśli to są nadgarstkowe to żaden .... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość popawu Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Nei dam rady uzywac narammiennego, gdyz denerwuje mnie obecnosc tego czegos na rece i ucisk, takze przyspiesza mi serce i wyniki sa przeklamane, bo juz bylem u lekarza kilka razy i mierzyl mi zwyklym zegarowym lub rteciowym w kilka sekund i mi to nie przeszkadzalo ... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość biedna oj biedna Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Naramienne sa najlepsze, mam taki ale ja także się stresuję pomiarem a nie tym ze mam go na ramieniu Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Ale nadgarstkowe są niezbyt dokładne .... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość popawu Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Ale jakas poprawnosc miec musza skoro sa testowane klinicznie i jakies tam certyfikaty dostaja ... a z tych dwoch firm, to ktora lepsza ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Microlofe jest bardziej znaną firmą ,o tej drugiej nie słyszałam .Jeśli o cenę chodzi to pewnie jest porównywalna z jakością .Mikro chyba ma więcej bajerów .Ja mam jeden z Mikrolife ,ale naramienny .Jest ok . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Perp Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 A i owszem, może i nie są, ale nie należy zapominać o tym, że dla przeciętnego Kowalskiego, danego zawarte na tych ciśnieniomierzach będą wystarczające. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Perp Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 A i owszem, może i nie są, ale nie należy zapominać o tym, że dla przeciętnego Kowalskiego, danego zawarte na tych ciśnieniomierzach będą wystarczające. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość PULS MED Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zapraszam na strone serwisu ciśnieniomierzy w Krakowie. Można się czegoś dowiedzieć,zapytać itp https://www.facebook.com/pages/Puls-Med/300712570047879?ref=ts&fref=ts http://www.pulsmed.republika.pl/kontakt.htm Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość AdamOpiekun Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Dziś miałem sytuację w której używałem ciśnieniomierza i nadgarstkowego jak i też naramiennego... wahania pomiarów ciśnienia górnego pomiędzy nadgarstkowym a naramiennym były o dziesięć jednostek... wezwałem pogotowie gdzie przy okazji zapytałem o pomiar zakłamania w różnicy pomiędzy urządzeniami.. sanitariusz jak i lekarz jednoznacznie określili że naramienny ciśnieniomierz jest dokładniejszy... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość AdamOpiekun Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Drodzy Państwo... czasem warto pójść do lekarza i zapytać o fachową poradę w wyborze zakupu właściwego urządzenia... Na forum i owszem często są opisywane trafne porady... Jeśli kogoś stać na zakup dobrego ciśnieniomierza to kupi bez względu na cenę.. życie jest bezcenne a warto czasem wiedzieć w jakim jest stanie nasze zdrowie... wiem że to temat dyskusyjny ale jeśli chodzi o konkretną cenę zakupu to waha się ona w granicach 100 lub ponad 100 zł... w końcu mamy internet i jeśli zamierzamy coś kupić to niech już to będzie dobry wybór... nie prowadzę żadnej działalności ani też sprzedaży i jak większość z ludzi szukam dobrej podpowiedzi... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
anniee11 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Wybór ciśnieniomierza zdecydowanie należy przemyśle, szczególnie jeśli ma się problemy z sercem. Ja osobiście konsultowałam wybór ciśnieniomierza z lekarzem i polecił mi ciśnieniomierz automatyczny firmy Microlife - https://sklep.chde.pl/nadcisnienie/cisnieniomierze-automatyczne/3,microlife-cisnieniomierz-automatyczny-bp-a150.html . To, co było dla mnie najważniejsze to prosta obsługa i rzetelne pomiary, i faktycznie ten ciśnieniomierz się sprawdza. Kupiłam go za 140zł w profesjonalnym sklepie medycznym CHDE. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEMOR20 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Witam . Otatnio wzywałem pogotowie. byl u mnie pan doktor z pogotowiem gdyż moje ciśnienie poleciało na 98/50 puls 48 .pokazałem cisnieniomierz z wynikiem ,na co lekarz* ten to moze pan wyrzucic*te nasze sa prawidłowe ja mam (tech -med zalecany przez Anin) , więc pytam który jest wiarygodmy .(mam taż nadgarstkowy tez zly) Cytuj Odnośnik do komentarza
alerzinka29 Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Nadgarstkowe są fatalne, sama byłam świadkiem jak jednej Pani w ogóle nie pokazywał ciśnienienia, nie mierzył ..a mi mierzył normalnie. Nadgarstek nie jest dobrym miejscem na pomiar ciśnienia. Dobre ciśnieniomierze to OMRON, SOHO, Beurer, AND (japoński). Ja polecam Omrony, ich ceny mocno spadły, jakoś porządna a podstawowy i porządny kosztuje już niewiele więcej niż 100zł, np. ten: i-apteka.pl/product-pol-40883-OMRON-M2-Basic-Cisnieniomierz-1szt.html A na prawdę dobrze mierzy Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi