Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Leczenie kanałowe siekacza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Na czym polega leczenie kanałowe ale zęba siekacza Czyli 1 górnej ?>???? mam narzazie zatruty ? dentysta włożył mi jaką watę nasieczoną co śmierdziała podobnie do kamfory oraz wstrzykiwał mi jakiś płyn co szczypał i zabomblował i kazał przyjść za tyg. 1?co to leczenie kanałowe ? 2? co to zatrucie (na czym polega?)? 3 czy po tym zatruciu mogę odczuwać ból tak jak bym miał zamkniętą ropę w zębie ? 4 czy aby wybielać zęby trzeba mieć wszystkie zdrowe ? 5 czy znacie jakiegoś dobrego stomatologa sprawdzonego i taniego w poznaniu jakie ceny ulica ???????? dziękuje i pozdrawiam ?????!!!!!!!!!!#R#

Mam znajomą dentystkę i napiszę ci tylko o wybielaniu: otóż ona uważa,że wybielanie u młodych ludzi nie powinno się robić gdyż po jakimś czasie często odczuwa sie reakcję na zimno-ciepło i zęby są nadwrażliwe.Wybielanie to chemiczne oddziaływanie na szkliwo,które może być przy tym uszkodzone.A zęby muszą służyć przez wiele lat.Ale dentyści wybielają,a potem w TV natychmiast pojawiaja się reklamy środka redukującego nadwrażliwość zębów .I interes się kręci. Na tym polega handel, aby jelenia znależć.

Szanowni Państwo, w trakcie leczenia kanałowego (fachowo zwanego endodoncją) stomatolog izoluje ząb specjalnym płatem gumy - koferdamem. Następnie otwiera go, by mieć dostęp do kanałów, które musi oczyścić z zakażonej bakteriami miazgi, a później wypełnić specjalnym materiałem obojętnym dla organizmu. Podczas zabiegów dentysta często musi się zmierzyć z przeszkodami takimi, jak nietypowa budowa zęba, a także wąskie lub zarośnięte kanały, których ujścia, gdy patrzy się na nie "gołym okiem", wyglądają jak główki szpilek. Zdarza się nawet, że w komorze zęba można znaleźć pozostałe tam po poprzednich zabiegach odłamki narzędzi. Przeoczenie kanału albo jego niedostateczne oczyszczenie czy nieszczelne wypełnienie może spowodować poważne powikłania w przyszłości i konieczność powtórzenia leczenia, a nawet utratę zęba. Dlatego na zabieg endodoncji warto wybrać się do dentysty, który korzysta z mikroskopu stomatologicznego. Pozwala on na kilkunastokrotne powiększenie pola zabiegowego, co znacznie ułatwia pracę oraz w znacznym stopniu zwiększa szanse na powodzenie zabiegu. Centrum Stomatologii Candeo