Skocz do zawartości
kardiolo.pl

damijan11

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie forumowiczów mój problem wyglada nastepujaco.Dwa lata temu zacząlem mieć problemy z sercem.Objawy takie że serce biło normalnie i nagle przestuj i potem mocne uderzenie albo dwa takie delikatne pod rząd,nieraz dochodzi do tego osłabienie i może nie tyle zawroty glowy co niepewność i strach.Tyle że w przeciagu dwuch lat pojawia sie to niedosc ze coraz czesciej to trwa coraz dluzej.Pierw pojawiało się raz na tydzień teraz juz niemal nonstop.Najdziwniejsze jest to ze gram w pilke nozna i jestem bramkarzem i w pierwszej polowie potrafie sie czuc tak fatalnie ze szkoda gadac a potem nagle wszystko przechodzi i czuje sie dobrze do wieczora i wszystko wraca .Czy przy ruchu i wysilku fizycznym niepowinno byc gorzej ?a ostatnio burzylem komin w domu i ze strych 2 pietro na podworko wynioslem w ciagu jednego dnia w wiaderkach 7 ton gruzu serce niebolalo.nierozumię tego.Miałem robione ekg i echo serca.echo wyszlo idealnie żadnego problemu,na ekg raz lekarz złapał arytmie ale powiedział ze jest niegroźna miałem obniżony magnez 1,4(1,7-2,4) i potas na granicy normy 3,9(3,5-5,2) teraz jem aspargin lub magnez z vit b6 na przemian ale poprawy zadnej niema Sód 144,8mmol/l 135-150 norma potas 3,91 mmol/l 3,5-5,3 glukoza w sur 85,8 mg/dl 60-100 ponizej wrzucam wyniki jakby ktos mial jakis pomysl lub podobne doswiadczenie z gory dziekuje i postaram sie pomoc w podobnych przypadkach 4,76 mmol/l wapń 9,89 mg/dl 8,50-10,50 Magnez 1,4 mg/dl 1,7-2,4mg/dl tsh-3 gen 2,300mIU/L 0,380-4,310 białko cRP 1,5mg/l 0-5,0 erytocyty 5,58 4,50-6 hemoglobina 15,6 13,5-18,00 hemtokryt 46,1 41-55 mcv 83 80-98 mch 27,9 27-31 mchc 33,8 31,5-35 rdw 13,6 11,5-14,0 leukocyty 6,9 4-10 limfocyty 2,7 1-3,5 mid 0,2 0,2-1 granulocyty 4,0 2,5-6,5 mid 3,5% limfocyty 40,2% granulocyty 56,3% płytki krwi 162 150-400 mpv 9,2 8-12 pdw 13,9 1-19 pct 0,15 0,10-0,50 Echo serca 1.Obraz zastawki mitralnej :prawidłowy 2.Obraz zastawki aortalnej :prawidłowy średnica aorty 38 (n20-37) 3.Lewy przedsionek 35 (n:19-40) 4Prawa komora 24(n 8-26) 5. lewa komora EDD 58 (n:35-57) ESD 37 (n:26-42) tylna sciana 8 (n:6-12) przegroda 8 (n:6-12) 6.Kurczliwosc lewej komory prawidłowa DOPLER 1.Zastawka mitralna D-V.maks0,8m/sek (n: 0,6-1,3) S-bez fali zwrotnej 2.Zastawka aortalna S-V.maks 1,3m/sek (n 1,0-1,7) D-bez fali zwrotnej 3.Zastawka trojdzielna D-V.maks 0,5m/sek (0,3-0,7) S-bez fali zwrotnej 4.Zastawka tetnicy płucnej S-V.maks 0,7m/sek(0,6-0,9) Act=140ms (n >90) D-bez fali zwrotnej Wnioski: wymiara struktura serca ,aparat zastawkowy, przepływowy, funkcja skurczowa i rozkurczowa lewej komory, cisnienie plucne prawidlowe.Osierdzie bez płynu na sam konic ekg zlapane z ta arytmią 116 nieregularny rytm nadkomorowy rytm RP jest nieregularny rytm RR jest nieregularny 411 prawogram patologiczny 414 nieprawidłowykąt osi ORS-T 502 nieprawidłowe obnizenie ST HR: 78 (1/min) RR 763(ms) QRS 83 ms QT 442 ms QTC 386 ms P 94 ms PQ 143 ms Os P 33 Os QRS -153 Os T 13 aha i tarczyca w normie

W lżejszych przypadkach ,gdy serce nagle się jakby zatrzymuje,by potem walnąć ze zdwojoną siłą moga pomóc zioła.Jeśli chcesz,to spróbuj.Są to zioła na wyregulowanie bicia serca.---1].Kozłek lekarski 25g. 2]. Marzanka wonna 20g, 3]. koper włoski15g, 4]. mięta pieprzowa 15 g, 5]. ruta 10g, 6]. korzeń perzu 10g. Zioła dokładnie wymieszać.Łyżkę miesznki zalewamy szklanka wrzątku.Przykrywamy na 15 minut.Cedzimy i pijemy 3 x dziennie.Po 3 tygodniach tydzień przerwy i kurację powtórzyć.

To co odczuwasz to dodatkowe skurcze serca .Prawdopodobnie na tle nerwowym albo za mało magnezu .Dlaczego nie wystepują jak pracujesz fizycznie ?A no dlatego że te skurcze jeśli nie są spowodowane chorobą serca występują tylko w spoczynku .A więc wyluzuj i jedz dużo pomidorów i bananów .Nie pij dziadostwa w postaci coli i innych cudów tylko wodę muszyniankę .Nie wczytywałam się w wyniki boś się chyba wściekł żeby tyle pisać :)

Kochani ja mam identycznie jak kolega,serce jakby staje na chwile a potem uderza mocno dwa razy,to jest okropne uczucie i meczy mnie od lat,tyle ze ostatnio zdarza sie to codziennie..Jestem naprawde zalamana bo zaden lekarz nigdy nie chce zrobic mi echa tylko w kolko diagnoza-NERWICA.Blagam pomozcie bo strasznie boje sie ze w koncu naprawde zejde a mam dwojke dzieci i strasznie chce zyc!!! Obecnie biore xanax no i magnez regularnie,banany i pomidorki tez jem czesto i zadnej poprawy.Strasznie sie boje!!!Do tego dochodza bole w klatce.Co mam robic???

Lekarze tak nas traktują ,wiem ze nic nie pomaga, psychicznie siadam powoli od tego.Jem magnez jem aspargin i pomidory ,poprawy brak ,mysle ze to naprawde na tle nerwowym albo papieroski wychodza. Najlepsze że w domu żona już sie przyzwyczaiła i myśli że już tak tylko gadam że boli a ja powoli mam tego dość.Nie mam żadnego pomysłu już lekarz mi znowu powie że serce jak dzwon cóż z tego jak mnie boli . Już chyba tak trzeba żyć z tym bólem i paniką .

Witam Ja taka sytuacje doznałem po 10 miesiecznym stresie zwiazanym z choroba rodziców (mama udar mózgu, potem rozrusznik i tato 1/2 roku później również rozrusznik). Na poczatku nei widziałem o co chodzi. poczułem cos w rodzaju uderzenia serca i potem paniki że coś sie dzieje. To było wówczas tylk 1x w tym dniu. Ale przestraszyłem sie strasznie. Doszły do tego nogi z waty i miałem pełny objaw neriwcy. Zrobiłem badania krwi, ekg potem wizyta i kardiologa. On osłuchał wywiadu, potem zrobił ekg i osłuchał i powiedział że nie ma tutaj co robić echa bo wady nie słyszy. Powiedział ze to na tle nerwowym. POtem przypadki zdarzały sie pocztakowo 1xna miesiac a potem raz na 2tygodnie. Ok 2-4 uderzenia w dniu. Dalej nie wiedziałem co to jest aż niedawno mierzyłem sobie ciśnienie i nagle na stetoskopie usłyszałem tą przerwe w bicu serca czyli ...pik.pik.pik.pik pauza pik.pik,pik, z tym że 1 sze uderzenie po tej przerwie było mocniejsze. zaczaem czytać i widzę że jest coś takiego jak potykanie, zamieranie serca. jak mówie u mnie problemu zrobiły sie po stresujacym 2010 roku. Pytanie jak sobie sz tym radzicie. Ja od wczoraj miałem dość duzo tych uderzeń, co prawda mam obecnie temperature i grypę żołądkową ale czy ma to jakiś związek. Co jakis czas czuje to potknięcie. Czy jest ta o jakis sposób, czy mozna z tego wyjść wiecie coś na ten temat ?

Powiem Ci tak.Sprawa jest ciężka bo za bardzo sam niewiem jak to z tym jest.zauważyłem że te bóle ukłucia lub niemiarowe bicie serca występują kilka dni po stresie i potrafią długo się utrzymywać ,dobry jest wysiłek fizyczny i zażywanie suplementu diety z magnezem ,ciężko coś więcej mi poradzić bo choć mamto od roku nieudało mi sie dokładnie tego neutralizować.nie zazdroszcze ci przechodze to samo.pozdrawiam

Będzie ok badania nic nie wykarzą i nie słuchaj głupot bo to masakra masz PO PROSTU nerwice serca.. TZW ARYTMIA ŁAGODNA PÓŁ BIEDY spacer 30 minut kawa papierosy na bok magnez tabletka dziennie i będzie ok SKUTKI TEGO CIĘŻKIE PRZEŻYCIA DUŻO STERSU I TERAZ SIĘ OBJAWIA NERWICA JEST NIE GROŹNA ALE ZAPISZ SIĘ DO PSYCHIATRY MECZE SIĘ Z TYM PARĘ LAT NIERAZ SZAŁU IDZIE DOSTAĆ