Gość Olga Reda Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Do Beata: 1. Aspargin jest do D (naleaży go wycofać z lekospisu) 2. Picie Octu jest do D (nie słuchaj szarlatanów) 3. Leżenie na materacu jest do D. (Gdyby takie cudo działało wszędzie byłyby takie łóżka, kradna w żywe oczy...) Powinnaś udać sie do dobrego lekarz i zdiagnozowac przyczynę hipokalemii (bywają różne) - od chorób nerek po pierwotny i wtórny hiperaldosternizm (trudne do zdiagnozowania): Leczenie: to od suplementacji np. Kalipoz po leki np. Inspra... wszystko zależnie od przyczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pppp Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 A którzy lekarze są w stanie zdiagnozować hipokalemię? Ja mam właśnie iść do szpitala na badania w kierunku epilepsji, choć wiem że mam niedobór potasu i boję się, że lekarze nie będą w stanie tego stwierdzić, gdyż po ostatnim omdleniu zaczęłam intensywnie uzupełniać jego poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość joanna.l Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 to poprostu powiedz o tym lekarzom na oddziale. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kiepska sprawa Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 *Leczenie: to od suplementacji np. Kalipoz po leki np. Inspra... wszystko zależnie od przyczyny* Ale głupie propozycje.To dla tych co są zbyt bogaci.Ja proponuję węglan potasowy.Kosztuje niecałe 20 złotych za kilogram.Związki magnezu też ze sklepu chemicznego.Jest to tańsze a moze nawet zdrowasze a jak sie odpowiednio przyprawi to nawet nie będzie problemów ze smakiem.Natomiast niestety ale jak zlikwidować przyczyny ubywania lub problemów z przyswajaniem to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kiepska sprawa Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 A właściwie sam niedobór może zdiagnozować nawet chemik który ma podstawowe dane na temat norm o stężeniach tych związków w organiźmie.Tylko musi zbadać krew.Ale niestety przyczyny raczej na tej podstawie nie poda. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi