Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Migotanie przedsionków przy niedomykalności zastawki mitralnej

Zuza33

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam niedomykalność zastawki mitralnej przez wiele lat nie odczuwałam żadnego dyskomfortu do pewnego czasu gdy poczułam silne bóle w klatce i zaczął się wtedy koszmar co dwa miesiące leżałam w szpitalu z migotaniem lub trzepotaniem przedsionków brałam leki rytmonorm i concor wada się powiększała az zaproponowano mi operacje czekam na termin.

Hey chciałam sie coś więcej dowiedzieć o tej wadzie zastawki mitralnej.Pomyślałam ,że może juz wiesz coś wiecej?? gdyż jesteś już po wielu przejściach i badaniach.Prosze byś mogła rzucić okiem na mój problem który jest opisany w moim profilu.Oczywiście o ile to nie problem dla Ciebie :) . U mnie stwierdzono wade zastawki ale jedynie z mojej potrzeby zgłosiłam się do kardiologa bo ciągle czułam bóle serca od 5 do 10 razy dziennie i jak pojechałam do Polski poszłam prywatnie na badanie.Narazie zrobiłam tylko jedno i musze z taką kartką iść do lekarza kardiologa na konsultacje.Nie byłam na nich od razu na badaniu bo myślalam że jak zrobie badanie to babeczka mi coś powie czy jest Ok czy nie a ta skierowała mnie do kardiologa na konsultacje za które mam zapłacić kolejne 150 zł.... :/ jeżeli chodzi o zazstawke mam napisane : * nieistotna hemodynamicznie niedomykalność zastawki * oraz * podejrzenie zwyrodnienia śluzakowatego zastawki mitralnej* hiperkineza lewej komory . Może coś wiecej wiesz na ten temat i mogłabys pomóc zanim zgłosze sie na kolejna wizyte byłabym wdzięczna. Najbardziej martwie się tym zwyrodnieniem.Pozdrawiam i życze powrotu do zdrowia. :)