Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Usunięcie zęba po wymianie zastawki aortalnej

Gość Bullterier

Rekomendowane odpowiedzi

Ty pytałeś jaki Inr trzeba mieć przy wyrywaniu zęba ..........osobiście nie słyszałam żeby ktoś sprawdzał tą wartość przy ekstrakcji .......a powszechnie wiadomo że wartośc czynnika powinna u osób leczonych wynosić od 2-4 więc stwierdziłam że to normalka i nikt Ameryki nie odkrył .Najważniejsze że sprawa stała się jasna i klarowna .I że ktoś czyta to forum ..........i dyskutuje ......

Witam, nie chcę robić zamieszania, ale proszę przeczytać ten wątek: http://forum.kardiolo.pl/temat1420.htm Niektórzy piszą, że przed wyrwaniem zęba musieli przejść na zastrzyki i zmniejszyć dawkę antykoagulantów... Zaczynam mieć mętlik w głowie. Czy jest tu ktoś kto ma mechaniczną zastawkę i wyrywał zęba bez zmniejszania poziomu INR?

Gość Bullterier

Właśnie godzinę temu wyrywałem czwórkę :( Dzień przed sprawdziłem INR wyszło 3,12 Po otrzymaniu wyniku nie wziąłem warfinu tylko antybiotyk i rano poszedłem na wyrwanie. Męczył się dentysta niesamowicie z tą czwórką, nawet koszulkę mi krwią pochlapał :) Mówił, że krwawienie normalne - wyciągnąłem wacik po godzinie i krew nie leci. Także INR ma być w wartościach zalecanych przy zastawce 2 -3,5 i można śmiało wyrywać.

W dniu 14.09.2011 o 10:33, Gość nieobecny napisał:

Czy jest tu ktoś kto ma mechaniczną zastawkę i wyrywał zęba bez zmniejszania poziomu INR?

Czesc, ogolnie ja mam b duze doswiadczenie z zastawka duzo przeszedlemzlego a teraz jestem zdrowy jak byk zapraszam do rozmowy kazdego w potrzebie silba.strike90s@gmail.com