Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Siłownia i kreatyna przy wypadaniu płatka zastawki dwudzielnej

Gość Aleks1990

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od kilku lat mam wykrytą wadę wypadania płatka zastawki dwudzielnej, od roku zacząłem chodzić na siłownie. Od czasu do czasu towarzyszy mi arytmia trwająca do ok. 5min. Do tego uczucie nadciśnienia/ uczucie pulsu w głowie, nerwica i drżenie rąk. Jak wcześniej napisałem, zacząłem chodzić na siłownię. Stosuje się do specjalnej diety treningowej, nie jestem osobą otyłą lecz dobrze jest dbać o swoje zdrowie :) Mam zamiar zakupić produkt oparty na bazie kreatyny a jak mi wiadomo kreatyna powoduje przypływ energi, nagłe użylenie i skupienie oraz podniesienie ciśnienia. Chciałbym wiedzieć czy jest to produkt bezpieczny dla osoby z taką wadą serca bo wiadmo że przed spożyciem suplementu trzeba skonsultować się ze specjalistą. Tutaj jest opis suplementu : http://www.kfd.pl/bsn-no-xplode-40332.html Pozdrawiam Aleks.

To jest stack kreatynowy, czyli kreatyna i jej prekursorzy dodatkowo inne składniki. Nie polecam jakichkolwiek stacków osobom mało doświadczonym. Zrozum po pierwsze to nie potrzebujesz tego suplementu na tym etapie zaawansowania. Wystarczy, że przyłożysz się do diety min. 2 g białka na kilogram masy ciała + dwa razy więcej węglowodanów i będziesz łapał masę , o którą pewnie Ci chodzi. Nie znam dokładnie tego suplementu , bo nie czytałem składu, ale wiem co to jest już po opakowaniu, bo znam rynek suplementów. Suplementy tego typu stosuje się gdy twoje ciało osiąga zastój i ,,nie możesz iść dalej**. Na tym etapie powinieneś zacząc manipulować ćwiczeniami, aby mięśnie nie przyzwyczaiły się do tego samego ruchu. Gdy one będą w szoku i będzie wspierać je odpowiednia dieta zobaczysz co to znaczy rosnąć jak na drożdżach:) Z suplementów jakie polecam Tobie to BCAA, izolat białka serwatki, l- carnityna. Suplement o który pytasz spowoduje, że Twoje mięśnie staną się bardziej nawodnione i pompa podczas treningu będzie olbrzymia. Ale ze swojego skromnego doświadczenia wiem, że dobrą pompę mięśniową osiągniesz spożywając duże ilości wody( nawodnienie organizmu) i odpowiednią ilość węglowodanów. Musisz zrozumieć, że Twoja zastawka ma jakiś tam defekt, ja się na tym nie znam, ale proponuję nie brać tego suplementu w tak wczesnym stadium treningowym. Co do pytania o ciśnienie krwii to nie uważam ,że ten suplement je zwiększa, a raczej obniża! Rozszerzone naczynia krwionośne i bardzo wysoki poziom NO ( tlenek azotu) spowodują jego spadek. Pod warunkiem, że nie ma w suplemencie np. kofeiny, która na ciśnienie krwii ma również znikomy wpływ( zdrowe serce). Ale na chłopski rozum większa ilość krwii przepływająca przez naczynia, nie musi oznaczać samych korzyści, ale np. większy nacisk krwii na zastawkę. Po drugie jakbym był teraz Tobą to zrezygnował bym z masowania i rzeźbienia, również z dużych ciężarów i wziął się za sporty walki takie jak MMA, Boks Tajski itp. Trzymając dobrą dietę i trenując wytrzymałościowo będziesz coraz lepiej wyglądał i palił coraz więcej tłuszczu. Dodatkowo będziesz potrafił wiele innych rzeczy takich jak np. samooobrona czy walki na zawodach. Wiem , że może kochasz kulturystykę to bardzo dobrze. Idź za głosem serca. Zrobisz co zechcesz Bracie! Jak Chcesz pisz na maila, albo tutaj. Pozdrawiam serdecznie!!!!