Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...od 5 dni mam dziwne bicia w klatce piersiowej.to jest tak jakby po jednym pulsie nastapily 4 szybkie bicia.jest to bardzo odczuwalne.mocne uderzenie ale szybkie i rozchodzi sie az po samo gardlo.juz od dawna mnie meczyly bole w klatce piersiowej ale zrobilam ekg i lekarz powiedzial ze jest ok.ale od soboty mam te ataki codziennie po kilka razy na godz.aklualnie mieszkam w Angli i ciezko tutaj prosic sie o jakie kolwiek badania.czy te bole moga oznaczac nerwobole??i jak dlugo mozna to jeszcze znosic:( prosze o pomoc....

Odczuwam cos takiego serce bije normalnie a w pewnym momencie tak jagby jedno uderzenie bylo bardziej mocne i odczuwalne... Zaczelo sie to w 12tyg ciazy... Biore acard przez ten zespol antyfosfolipidowy oraz leki od nascisnienia i zastrzyki z heparyny... Jak mierze ciesnienie to bicie jest normlane 80-82 uderzenia... Odczuwam tez taki jagby nie duzy bol kiedy mi robili przeswietlenie pluc nic nie wyszlo ekg tez czyste nic z tego nie rozumiem czy to moze na tle nerwowym?

Mam 17 lat i od jednego spożycia marihuany mam problem z biciem serca tz. czasami mam takie mocniejsze uderzenie które wykracza poza normę bicia .Miewam różne bóle lub tez kucie w każdej części ciałą ,nie jest to silny ból ale odczuwalny.Pale i pije alkohol .Prosze o pomoc i porade co mam zrobić

Witam! Mam 15 lat. Od dłuższego czasu, to znaczy od stycznia tego roku mam problemy z sercem. To znaczy, że raz serce bije normalnie, a potem zaczyna przyspieszać (maksymalnie dochodziło do 172 uderzeń na minutę). Temu towarzyszy strach i lęki, do tego stopnia, że nie wiem jak mam się uspokoić i co ze sobą zrobić. Nieraz serce przyspiesza do 110 uderzeń na minutę, ale gdy wtedy przyłożę rękę do klatki piersiowej, to czuję bicie serca, ale inne. To znaczy czuć jakieś szumy, czy coś takiego, czego nie potrafię określić. (serce zmienia rytm, i ton swojego bicia) Byłem z tym dwa razy na pogotowiu, ale nie mówiłem lekarzom, że czuję przy tym strach, oraz że serce *dziwnie* bije, tylko po prostu że serce bardzo szybko bije. Robili mi EKG, echo serca, krew, i wszystkie wyniki były pozytywne. Jak myślicie, co to może być? Co mam robić? Czekać, iść do lekarza, czy coś innego? Proszę o odpowiedzi, dziękuję i pozdrawiam!

Lęk jest naturalny w takiej sytułacji wiec nie masz czego sie wstydzić czy ukrywać przed lekarzem. Jak dla mnie powinieneś iść do kardiologa. który by cie po kierować co dalej zrobić. Pewnie holter ekg by Ci sie przydał. W czasie napadu tachykardi postraj sie jakos wyciszc nie przykładąć reki do serca myśleć o czymś innym jakoś sie wyluzować.