Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Złe samopoczucie i senność przy zmianie pogody po operacji zastawki aortalnej

mazuriano66

Rekomendowane odpowiedzi

Mazuriano, wiele ludzi odczuwa zmiany pogody, a my, sercowcy, jesteśmy jeszcze bardziej na to podatni, zwłaszcza zmiany ciśnienia, silne wiatry. Zazdroszczę kondycji, bo ja i przed operacjami i po nich muszę się oszczędzać. Pozdrawiam kolejnego klienta Anina.:-) Bardzo mi się tam podoba.

Witam, ja byłem operowany w Aninie 16 miesięcy temu. Przed operacją byłem aktywnym człowiekiem, siłownia, pływanie, rower i ogólnie ruch w dużych ilościach. Od wymiany zastawki aortalnej podobnie jak Ty mam słabsze dni szczególnie podczas spadku ciśnienia. Zdarza się to na szczęści bardzo rzadko. Po operacji zacząłem się jak najszybciej ruszać. Zimą były narty, wiosna i lato rower, pływanie a od czasu do czasu ćwiczenia z lekkimi obciążeniami. Wydaje mi się, że ruch dobrze na mnie wpływa i czuję się lepiej. Oczywiście wszystko z umiarem. Pozdrawiam!

W młodości miałem złamane oba nadgarstki, teraz zawsze bolą kiedy jest zła pogoda. Maści i leki przeciwbólowe nie wiele dają. Znajomi mówili że jak się wszystko zrośnie to będzie ból na pogodę i mieli rację. Chyba nie ma osoby, która nie miałaby bólów pourazowych po złamaniu czy operacji. Pogoda w naszym przypadku potrafi popsuć nawet najlepszy dzień. Biomet ma dla mnie istotne znaczenie, wiem czy będzie bolało czy nie. Na stronie www.biometeo.pl sprawdzam sobie biomet i faktycznie się wszystko sprawdza. Jak człowiek jest świadomy co go czeka w ciągu dnia to przynajmniej może się na to jakoś przygotować.