Gość Mariola29 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Witam wszystkich na forum mam pytanie moja mama 56 ma miec teraz badanie Koronografie 18.08 w Miedziowym Centrum Zdrowia w Lubiniu.Czy ktoś miał wykonywane tam badanie jeśli tak to proszę napisać jak przebiegło to badanie bo moja mama strasznie się boi naczytała sie na forum i teraz zastanawia się czy iść na to badanie z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam.... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kasia56 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Ja miałam robioną koronarografie w MCZ Lubin w 2008 r.Nie jest tak strasznie.Opieka była super.Jeszce zależy gdzie będą wkłucia-w pachwinie lub z przedramienia.Z przedramienia krócej się leży.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Mariola29 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Dziekuje bardzo za wypowiedz... Cytuj Odnośnik do komentarza
MrPink Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Może zależy od płci czy też osobistych odczuć..ja mimo że dostałem znieczulenie, czułem wszystko podczas badania. Nie było zbyt przyjemnie, ale do zniesienia. W moim wypadku na szczęście krótko bo ok 10-15 minut, niektórzy mieli do godziny, ale z tego co mówili ich nic nie bolało. Badanie miałem robione przez pachwinę. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość aaaaa Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 A ile leżenia po? 20h? Cytuj Odnośnik do komentarza
MrPink Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Ja miałem ok godziny 15... i leżenia minimum 6 godzin. Mi po 22 zdjęli ten wałek uciskający i niby krew się nie lała. ale z drugiej strony to wszystko takie obolałe że szok..ogólnie na koronarografii mówili mi, że najlepiej wtedy poleżeć do rana więc za dużo nie chodziłem tego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość aaaaa Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Może wydawać się śmieszne, ale po prostu chcialem wiedzieć czy po kilku godzinach leżenia można się przejść do toalety chociażby... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Miałem robioną koronarografię dwa dni temu w klinice w Poznaniu na Długiej (Oddział F). Sam zabieg (*z ręki*) bolał tylko w miejscu wkłucia (mimo znieczulenia bolała cała okolica nakłutej tętnicy), reszta bezbolesna. Włożono mi jednego stenta uwalniającego lek antyproliferacyjny LUC-Chopin 3 mm x 18 mm. Dzisiaj będzie pierwszy test samopoczucia i wydolności na dłuższym spacerze. Ale poddanie się temu zabiegowi uważam za konieczne, jeśli lekarz prowadzący tak zadecydował. Nie ma się co przejmować, można za to wiele zyskać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi