Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Śladowa niedomykalność zastawek a przyjęcie do Straży Granicznej

tomek888

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Staram się o przyjęcie do Straży Granicznej. Mój wynik echa serca to: - Wzajemne powiązania wewnątrzsercowe prawidłowe - Wielkość jam serca w normie - LK-5cm PMK-0,9cm TS-0,9cm - % SF - 44 EF LK-74% - Bez cech przeciekowej wady serca, prolapsowaty przedni płatek mitralny, śladowa niedomykalność mitralna i trójdzielna - Przepływ krwi w dużych naczyniach prawidłowy - Osierdzie niezmienione - Dodatkowa nić ścięgnista w LK. Czy jeśli będę stawał przed komisją lekarską to ten prolapsowaty płatek i śladowa niedomykalność zdyskwalifikują mnie? Proszę o pomoc.

Gość iwonella89

O ile sam wypadajacy płatek rzekomo nie jest niczym groźnym o tyle przepływ krwi moze być problemem. Ale piszesz, że jest to śladowy przepływ, takze moze nie będą robić problemu, nie wiem jakie maja kryteria ale wiem, ze przy niedomykalności sporty wyczynowe są zabronione, także jeśli ktoś uzna że praca w starży granicznej jest niebezpieczna to mogą Cię nie dopuścić. Sama jestem ciekawa Twojej komisji także odezwij sie jak będziesz po.