Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niedokrwienie serca w EKG i ból w klatce piersiowej

Gość bolin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zacznę od tego iz w EKG ciągle wychodzi mi obniżony odcinek ST, czyli jakieś niedokrwienie. Miewam bóle w klatce piersiowej, pieczenie, kłucie, ciężkość itd... W związku z tym,ze na każdym EKG mam tak samo lekarze uznali to za *ten typ tak ma*...robiłem echo, morfologie, enzymy wszystko OK...jak bolało tak boli.... Biorę jedynie leki na nadciśnienie tętnicze, które ustabilizowały cisnienie. Robiłem również test wysiłkowy,ale przerwany został przez lekarza po tym jak ciśnienie skoczyło do 200 (zrobiłem 10 z 12 metsów). Kardiolog mówi,ze na razie nie będziemy powtarzać. Swoją drogą nie wiem czy taki test powinien być robiony u kogoś kto wchodząc na bieżnie ma 140/100 z nerwów i prawie tachykardie ze strachu... Serducho mnie boli i jakoś rozwiązania nie ma....

Kardiolodzy powiedzieli,ze nie ma podstaw. A czemu się dziwisz? Pewnych rzeczy nie przeskoczę. Skoro pięciu lekarzy ( dwóch kardiologów) mówi,ze tutaj nie ma co szaleć z tym obniżonym odcinkiem ST to co ja mogę? Kilka dni temu byłem u kardiologa, mówię,ze ja chce koronografię nawet z marszu to facet naprawdę rzeczowo wyjaśnił mi na przykładzie moich wyników z testu wysiłkowego co i jak.Następny test wysiłkowy za rok i bez paniki... Osobna kwestią jest moja nerwica i strach,ze zaraz dostanę zawału....skoro boli to zawał ....wtedy biegam po lekarzach...