Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ablacja w Wojewódzkim Centrum Medycznym w Opolu

Rekomendowane odpowiedzi

Hej jestem z opola miałem tam badanie elektrofizjiologiczne uwazam ze nie jest tak zle o ile trafisz na dr chordyńskiego wspaniały doktor na prawde zalezy jaki rodzaj masz arytmi ja czekałem 2 miesiace na zabieg niestety nie udany z powodu złożonej arytmi ale polecam

Witam.Na migotanie przedsionków choruję od 20lat.Przez okres piętnastu lat, miałam tylko jeden epizod związany z migotaniem.Ale potem to się zaczęło.Coraz częściej trafiałam na SOR.W ostatnim półroczu przed zabiegiem ,na SOrze byłam pięć razy.Umiarawianie się  rytmu serca trwało zawsze  bardzo długo tj.od12-19godzin.Czułam się też coraz gorzej.Niestety moja pani doktor kardiolog /do której chodziłam prywatnie/,na moje pytanie czy powinnam iść na zabieg ablacji,powiedziała mi,że inni mają gorzej.Więc ja faktycznie myślałam,że tak musi być i trzeba dalej z tym migotaniem żyć.Na wizytę w poradni zaburzeń rytmu serca skierował mnie przemiły pan doktor z Soru.Potem już działo się wszystko szybko.

Najpierw wizyta w poradni u pana doktora Tomasza Pawlika,zresztą bardzo sympatycznego i cierpliwego.Umówienie terminu ,no i zabieg.

Zabieg miałam przeprowadzony w dniu 03.09.2020r . właśnie przez pana doktora Tomasza Pawlika.Zabieg ablacji może i jest trochę bolesny ,ale do wytrzymania.Przez cały zabieg jest się świadomym,pan doktor wszystko wyjaśnia,co  pokolei robi,uspokaja.Po zabiegu też często przychodzi i widać,że szczerze interesuje się pacjentem.Polecam wszystkim osobom cierpiącym na migotanie przedsionków najpierw konsultacje u pana doktora a potem zabieg w Szpitalu Klinicznym w Opolu.

Moje życie się odmieniło.Od czasu zabiegu minęlo 5 miesięcy i nie miałam żądnego migotania.Oby tak dalej.Pozdrawiam