Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Alkohol przy zażywaniu Aknenorminu

Gość p10

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Sylweczqa88

Biorę ten lek ponad dwa miesiące i są tygodnie gdzie nie pojawia sie ani jedna krostka a są dni kiedy mam wysyp... Widzę jednak po suchości skóry ze nadal działa mimo picia alkoholu oczywiscie tez raz na jakiś czas :) bo jak wiadomo to nie antybiotyk. Rozmawiałam na temat alkoholu ze swoim dermatologiem i przeciwskazania dotyczące alkoholu są z uwagi na wrażliwość wątroby w tym czasie, ale jeśli wyniki badań sa wporządku (moje są idealne mimo spozywania alkoholu) to w niewielkich ilościach alkohol nie jest zabroniony. Jest to kwestia indywidualna takze jak kto sobie życzy. Ja jednak mam zamiar już nie pić w czasie kuracji bo wydaje mi sie ze te nowe krostki pojawiają sie własnie po spożyciu... ;/ pozdrawiam

Gość Przem1981

Ja tam przez pol roku kuracji aknenorminem ( brałem 3 tabletki po 20 mg dziennie ) regularnie pilem alkohol w sporych ilościach i było okej , efekty kuracji imponujące wiec jak ktoś ma zdrowa watrobe to moze pic ile chce i niema to wpływu na leczenie i efekty tylko jeszcze bardziej sucho było szczególnie rano ;-) ludzie to nie jest antybiotyk!! Można pic ;-)

Gość Karinkacz

Ja 3 tygodnie po rozpoczęciu kuracji, wypiłam 5 piwek a na 2 dzien rozmawiając normalnie z tatą spadłam z krzesłam (zemdlałam). Zawsze miałam mocną głowę, a tu nagle taki skutek uboczny, że w dodatku rozwaliłam usta i policzek. Lepiej nie pić...