Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Osłabienie, zawroty głowy i mdłości po wysiłku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 16 lat i wczoraj przyjechałem na wieś na wakacje... Spędziłem wczoraj aktywny dzień na dworze gra w piłkę itp.Wszystko było ok.do wieczora... Wieczorem miałem lekkie zawroty głowy poszedłem spać dzisiaj jest to samo, i dodatkowo nie mam siły... Jestem osłabiony Wcześniej tego nie miałem...na nic się nie leczę Jedynie zawsze gdy gwałtownie się podnosiłem robiło mi się ciemno przed oczami...ale przyzwyczaiłem się... Proszę o pomoc...

Może masz cos z kręgosłupem szyjnym.Czy grałeś w siatkówkę? Może od podnoszenia rąk i głowy w górę tak się stało...Tak się możesz czuć też od zatrucia.Na początku kręci się w głowie,a potem mdłości i biegunka.Może owoce niemyte jadłeś albo niedojrzałe.Trudno powiedzieć.Jeśli to coś z kręgosłupem,to powieś się na drążku i powiś chwilę ,niech się rozciągnie.Może to pomoże...Może trochę gimnastyki-koci grzbiet na rozciąganie czy coś....Jakie masz spanie?Tzn. łóżko.Może zagłówek jest twardy i wysoki i spałeś zgarbiony.Poćwicz też skłony głową ,krążenia ,skręty.

Gość KOkos123

Ja wiem co to slonce zemdlalem prawie/Mam 15 lat. Co chwile mam zawroty glowy oslabienia, gumowe nogi, sztywnieja mi wczoraj juz myslalem ze zaraz sie przewroce doszlem do domu i bylo ok. Jestem przepadany u kardiologa a dalej sie zle czuje. Nie wiem czy to dojrzewanie.Mam taki ciezki kark bo nie moge szybko ruszac bo czuje jakby mi w skroniach i w oczach cos ciezkiego sie przemieszczalo jak ruszam szybko glowa.Ostatnio mialem zimna glowe i bol czola.

Jeśli chodzi o mnie to byłem w szpitalu (odwodnienie i nieżyt jelita) dostałem kroplówke miałem robione cito, mierzone ciśnienie kilka razy. Wszystko w normie: cukie, tlen we krwi. Jedynie niedobór potasu który już zażywam... Potem byłem u neurologa x2 laryngologa (błędnik). Miałem ekg okulista (badanie dna oka)itp wszystko jest w normie. Czekam na wynik badania boreliozy które zrobiłem dla pewności bo kleszcza u siebie nie znalazłem, oraz na rezonans magnetyczny mózgu. Moje zawroty nadal się utrzymują. Mogę normalnie chodzić. gorzej gdy jestem w jednym miejscu np. Leżę. Wtedy od czasu do czasu odczuwam tak jak bym był na statku... Mija już tydzień więc przyczyną raczej nie jest jakieś dojrzewanie.