Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zapalenie mięśnia sercowego od infekcji zęba leczonego kanałowo

Gość milky

Rekomendowane odpowiedzi

maz lezy w szpitalu.najpierw podejrzewano nawet zawal-teraz badania echa i koronorografii wykluczyly jakiekolwiek problemy krazeniowe oraz zawal. podejrzewaja zapalenie meisnia serocwego od infekcji zeba leczonego kanalowo. jak dlugo i jak sie to leczy? wszystkie wyniki maz ma ok, oprocz ekg, ktore wykazuje jakies zmiany. czy leczenie jest w kazdym przypadku inne? prosze o szybka odpowiedz, bo bardzo sie martwimy. czy jest to wogole wyleczalne/
w odpowiedzi na : zapalenie miesnia sercowego wyslane przez milky dnia 2004-12-24 00:40:44: : maz lezy w szpitalu.najpierw podejrzewano nawet zawal-teraz badania echa i koronorografii wykluczyly jakiekolwiek problemy krazeniowe oraz zawal. : podejrzewaja zapalenie meisnia serocwego od infekcji zeba leczonego kanalowo. : jak dlugo i jak sie to leczy? : wszystkie wyniki maz ma ok, oprocz ekg, ktore wykazuje jakies zmiany. : czy leczenie jest w kazdym przypadku inne? : prosze o szybka odpowiedz, bo bardzo sie martwimy. : czy jest to wogole wyleczalne/
Standardowe obecnie leki przy Myocarditis, nazwy handlowe na rynku niemieckim: Beloc-Zok (Metoprololsuccinat), Enalapril (Enalaprilmaleat), Torem (Torasemid), zapobiegawczo ASS (Acetylsalicylseure). Inaczej mowiac: ß-Bloker, ACE-Hemmer, odwadniacz i aspiryna. Leki te podaje sie zazwyczaj jednoczesnie. Do tego spokoj, bez wysilku fizycznego, kawy, herbaty, papierosow i duzo w lozku (w przypadku trudnosci z oddechem prawie na siedzaco). Czekam na pozytywne wiadomosci!
Przy schorzeniach sercowo naczyniowych bardzo dobre rezultaty daje picie preparatu z 26 ziol o nazwie Alveo, przywraca on naturalna rownowage organizmu.Jest to produkt uznany i zalecany przez Fundusz Rozwoju Kardiochirurgii. Jezeli potrzebne blizsze informacje, podaje e-mail: wladyslawa.kwiatkowska@neostrada.pl Pozdrawiam. Zycze zdrowia. Wladzia
witam ja mialam ostre zapalenie miesnia sercowego niestety bez infekcyjne, no a jesli chodzi o leczenie biore betaloc ZOK 50 mg dziennie. tylko ze lakarz mnie uprzedzil ze przy nawet najmniejszej infekcji moge miec spowrotem to zapalenie serducha. a przy okazji wszczepiono mi stymulator serca poniewaz mialam napadowy blok p-k III stopnia i bylam tydzien w spiaczce. 3mam kciuki za twojego męza. Dodam ze mam 19 lat
Witam.Od pół roku mam zapalenie miesnia serc.BYlem dzisiaj na echu,ot wyniki: Rv-23 Ivs-07/12,Lv-47/25,LVPW-07/10 A30,La-33. EF-55-60%, AT -140 morfologia-ugiecie platka Przedniego.m-slad Tr-slad.IVS-ciagla,IAS-ciagla. Oserdzie-bez plynu,W trakcie badania tachykardia. Niemialem zkim sie skonsultowac gdyz moj lekraz wyjechal.Co otym sadzicie??

Witam wszystkich, od 6 miesięcy męczyłam się z kołataniem serca i nagłym lękiem. Wszyscy lekarze mówili, że to depresja. Potrafiłam mieć w jednej minucie 120/70 ciśnienie a za moment 120/102 i puls ok 100. Trafiałam za każdym razem do szpitala, dostawałam uspokajające i do domu. Sprawdzałam tarczycę, była ok. Męczyłam się strasznie w pracy i w domu, życie moje straciło kolory, bo wciąż martwiłam się ,że zaraz zejdę na zawał. przestałam opiekować się córką, wszystkie obowiązki przejął w domu mąż. Lęki pojawiały się nagle , zaraz po nich kołatanie i wzrost ciśnienia. Robiłam się lodowato zimna i czasem dostawałam dreszczy. Nie godziłam się z faktem, że to depresja, bo jestem raczej spokojną osobą i nie miewałam żadnych nerwowych sytuacji. Zaczęłam czytać o zapaleniu mięśnia sercowego, nie wszystkie objawy ale część się zgadzała. Trafiłam oczywiście prywatnie do kardiologa, który stwierdził u mnie właśnie tą chorobę. Wirusowe zapalenie czy bakteryjne? Zadawałam sobie to pytanie co dzień. Dostałam Betaloc ZOK+ Doxepin na uspokojenie.Poczułam się ciut lepiej, lęk pozostał, moje napady zawałowe przycichły. Zaczęłam szukać. Trafiłam do endodonty-również prywatnie, okazało się, że mam źle zaleczony ząb kanałowo i ogromny stan zapalny! Po jego wyleczeniu leżę 6 dzień w domu z ostrymi napadami kołatania . Wszystko wróciło...znów na zwolnieniu, mam nadzieję,że nie stracę pracy:( Kardiolog twierdzi, że ognisko chorobowe zostało naruszone i teraz przez najbliższe dni mam brać Augumentin, że najgorsze za nami, bo zlikwidowaliśmy stan zapalny zęba. Podobno od tego się tak podziało z moim serduszkiem. Zobaczymy...póki co jest kiepsko. Jeśli ktoś chce namiary na super kardiologa odezwijcie się. Ja też dam znać, czy to ząb pozbawił mnie radości na ostatnie pół roku.Pozdrawiam