Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle głowy z tyłu nad karkiem i zawroty głowy

Gość mmaa

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o pomoc. już od kilku dni towarzyszą mi bóle głowy z tyłu powyżej okolic karku i z przodu na poziomie czoła. To jest strasznie wyczerpujące. O niczym nie mogę myśleć, trudno mi się skupić i silny ból psychiczny prawie nie do wytrzymania. Najgorzej jest nocą gdy leżę dokuczają mi jeszcze silniejsze bóle i ciepłe czoło i kark. Silny ból psychiczny. Nie wiem dlaczego i co to ale to jest nie do wytrzymania chociaż nikt mi nic przykrego nie powiedział. Zbiera mi się na płacz. Nie mogę myśleć przed snem. Boję się że umrę podczas snu. Po spaniu jest tak samo. Nic mi się nie chce, jestem jeszcze bardziej wyczerpana, prawie zasypiam mimo że mogę spać 10 godzin. Niechęć i brak siły do robienia czegokolwiek. Pomóżcie, boję się że to może być jakiś uraz mózgu.

Badania -morfologię żeby wykluczyć anemię ,badanie hormonów tarczycy plus badanie kręgosłupa szyjnego ale nie rtg tylko inne obrazowe .Jesli się będzie do czego przyczepić to masz odpowiedz .Bez wyników to tylko wróżka może odpowiedzieć co ci dolega .

Na jakim łóżku śpisz? Może masz zagłówek wysoki i śpisz w pozycji zgarbionej i kręgosłup szyjny ci nawala.ŁÓZko musi byc płaskie,materac twardy dla młodych,miekki dla starych.Kup sobie poduszkę ortopedyczna specjalnie wyprofilowaną,która podpiera kark ,gdy jjesteś w pozycji leżącej.Wtedy budzisz sie wypoczęta a nie zmęczona.Jeśli to od kręgosłupa szyjnego ,to może przynieść ulgę .A z tyłu głowa może też boleć od nadciśnienia.W tym wypadku trzeba mierzyć z tydzień ciśnienie i zapisywać wyniki, by zobaczyć czy jest OK.Jak będziesz robić bad. krwi zrób tez poziom elektrolitów i żelaza. Jeśli to związane z nerwami,to może masaż by ci mógł pomóc,bo masz napięcie w pasie barkowym.Masaż relaksujący tez mógłby przynieść ulgę.Ale to tylko gdybanie ,bo bez wyników i zbadania zaocznie nic nie mozna stwierdzić na pewno.