Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Skurcze w klatce piersiowej

Gość Ula

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 28 lat. Od 10 dni odczuwam skurcze w klatce piersiowej (czasami mam wrażenie jakby te skurcze były w przełyku) dodatkowo gdy tylko się położę serce zaczyna uderzać jak oszalałe. Lekarz pogotowia po osłuchaniu i ekg stwierdzil, że przyczyny nie zna ale to nic grożnego. Od 2 tygodni zażywam tabletki antykoncepcyjne, ginekolog twierdzi, że to nie powinno mieć związku. Czy powinnam zrobić Echo serca, czy ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem?
Idź na USG serca dla świętego spokoju. Możesz zbadać sobie też hormony. Miałam coś podobnego. Ja źle się czuję po tabletkach antykoncepcyjnych, dlatego ich nie biorę. Podejrzewam że może u Ciebie to być nerwicowe, tak jak u mnie. Biorąc tabletki może trochę źle się czujesz, przejmujesz się tym i myślisz że to jakaś choroba i kółko się nakręca. Ja miałam nawet omdlenia. Jakoś biorąc tabletki antykonc. łatwiej dopadała mnie ta nerwica. Kilka razy nawet zemdlałam. Badania wszystkie możliwe miałam porobione, oprócz wypadania płatka niewielkiego stopnia nic nie mam i jestem zdrowa jak koń. Pozdrawiam...