Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nagły, silny ból w klatce piersiowej i brak tchu

Gość 26262

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Chciałbym tutaj opisać pewne zdarzenie które miało miejsce 4-5 lat temu, miałem wtedy 18 lat. Siedziałem przy komputerze i nagle poczułem bardzo silny ból w klatce piersiowej, nie wiedziałem co się dzieje, nie mogłem złapać tchu, nie mogłem oddychać, położyłem się na blacie biurka i leżałem tak, nie pamiętam dokładnie gdyż to dawno było, ale ok. 5-10 minut, później jakoś wstałem i położyłem się na łóżku i też leżałem przez jakiś czas - nie pamiętam dokładnie ile to wszystko trwało, ale chyba ok. 15 minut. Co to mogło być? Wg. Wikipedii zawał charakteryzuje się bardzo silnym bólem, ale trwającym ponad 20 minut. Nigdy więcej mi się to nie przydarzyło.

W tym wieku zawał sie nie zdarza.Być może zbyt długo siedziałes w pozycji zgarbionej.Napięcie mięśni na grzbiecie przeniosło sie na mostek za pośrednictwem żeber i może stąd ten ból.A może kawy popiłeś za dużo ,czy napój energetyczny plus piwo...czy coś....

Gość magda11

W dzisiejszych czasach, przy ciagłym stresie, złym odzywianu, braku sportu wszystko może się zdarzyc, nawet zawał w tym wieku. idz do porządnego lekarza. pamiętaj zdrowie jest najważniejsze, sama się o tym przekonałam, jak weszłam na stronę >http://smierc.org i sprawdziłam swoją datę śmierci to , aż się wystraszyłam. Od tego czasu inaczej spojrzałam na życie, zaczęłam o siebie dbać i moje serducho skorzystało na tym a w szczególności ja. a tez miałam problemy ze sobą.