Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nawracająca gorączka, suchy kaszel, ból w klatce piersiowej i duszności

Gość OliwiaOliwia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość OliwiaOliwia

Mój brat nagle zachorował. Zaczęło się od drobnego przeziębienia, następnie przerodziło się to w co strasznego. Każdego wieczoru pojawia się gorączka, ma suchy męczący kaszel, podczas kasłania odczuwa ból od środka klatki piersiowej aż po samą brodę nie może długo mówić, bo zaczyna się dusić, musi brać głębokie wdechy, żeby coś powiedzieć. Zmęczenie, oslabienie, nie może chodzić, ale jak już wstaje odczuwa taki ból głowy i zmęczenia jakby dostał mlotkiem w głowę. Lekarz przepisał mu antybiotyk, który w ogóle nie pomaga! W szpitalu zrobili wielką łaskę, że go przyjęli, dali jakieś tabletki, które też nie pomagają. Co to może być, to naprawde jest straszne. Jestem przerażona, kiedy z nim rozmawiam, bo mam wrażenie, że zaraz się udusi, albo staci głos. Ma dopiero 24 lata, czy to nie przeniesie się jakoś na serce? jeja gdzie są porządni lekarze!!!!!!

A nie możecie internisty do domu wezwać?Albo zawieżć go do innego szpitala,albo wezwać karetkę mówiąc,że ma duszności.Wtedy przyjadą. I niech nie leży płasko,tylko w pozycji prawie siedzącej.,klepać go po plecach często..Czy ma coś na rozrzedzenie zaflegmienia?Musi odksztuszać.

Oliwia , jak chcesz pomoc bratu to szukaj pomocy u lekarza ,a nie na forum bo widzisz tutaj możesz dostać propozycje leczenia ale bez wyników i badań nikt Ci sensownej diagnozy nie postawi bo na jakiej podstawie ma to zrobić albo jakieś dziwaczne hipotezy jak np. ,ze to jest grużlica. Szkoda czasu , trzeba działać i szukać pomocy u medyków bo forum na pewno Twojego brata nie uzdrowi.

Ktoś już powiedział - źle dobrany antybiotyk NIE DZIAŁA. Miałam zapalenie płuc - lekarz rozpoznał zapalenie gardła, dostałam augumentin. Po tygodniu *leczenia* skończyłam z obustronnym zapaleniem płuc, zapaleniem oskrzeli i anginą ropną - wylądowałam w szpitalu na kroplówkach. Więc nie mów, że to nie zapalenie płuc.