Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zaburzenia miesiączkowania przy nerwicy lękowej

Gość xSandy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Pisze to w tym dziale, bo **choruje** na nerwica lekowa juz dobre kilka lat, jednak tak znaczniej nasilila mi sie zaledwie 1,5 roku temu i od tego samego czasu zaczely sie moje problemy z miesiaczkowaniem. Jestem typem czlowieka, ktorego doslownie wszystko potrafi wytracic z rownowagi, nie wyrobie nawet pol dnia, kiedy z nikim sie nie pokloce, czestwo potrafie zamartwiac sie o najmniejsza blahostke cale dnie, wiec generalnie non stop zyje w nerwach.. Odkad to wszystko mi sie nasililo zaczelam dostawac malo obfite okresy trwajace gora 4 dni, kiedy dla porownania przed tym wszystkim wszystko bylo normalnie i trwaly one 6. Od jakichs 2 miesiecy zaczyna go byc jeszcze mniej i staja sie dodatkowo zupelnie nieregularnie. Potrafie go dostac po 23 dniach, po 28, a czasem po 31. Dzisiaj jestem w 2 dniu, w ogole nie boli mnie brzuch, a zawsze bolal, obudzilam sie rano z rekami jak banie, nie moglam zdjac pierscionka nawet do polowy, dodatkowo czuje potworne oslabienie, suchosc w ustach, czuje przez cialo fale goraca i potu, a okresu juz prawie nie mam. Zatem pytanie do Was jest takie, czy to moze byc wylacznie od mojej nerwicy czy moze od czegos jeszcze, bo nie chcialabym isc do lekarza po raz kolejny po wysmianie z przeswiadczeniem z gory, ze przesadzam, bo watpie, zeby tak bylo. Pozdrawiam ;)

Widzę żę na tym forum wszyscy są przeświadczeni że nerwica może przybierać różne objawy łaćznie z zaburzeniami miesiączkowania ....Otóż zapewniam żę to nie jest prawda .Takie objawy somatyczne nie są wynikiem nerwicy .Trzeba isc do ginekologa ,który musi cię zbadać ,zrobić usg brzucha ,i narządów rodnych ,pobrać cytologię i inne badania .A nie wyśmiać .Jeśli idziesz do lekarza z jakimś problemem a on cię wyśmiewa nie wahaj się złożyć na niego skargi .I nie tłumacz sobie objawów nerwicą .

Az tak mnie postarzacie, dziekii ;d Mam 17 lat ;) Rok temu mialam robione badanie na tarczyce, progesteron i testosteron wszystko bylo ok, wiec to olewalam i zwalalam na nerwy, bo do ginekologow mam raczej awersje, ale z tego co widze, to chyba nie mam wyjscia ;p

No ciężko po długości cyklu domyślić się ile masz lat... psychika wpływa na długośc cyklu, ale problemem raczej powinien się zająć ginekolog, ginekolog-endokrynolog, może masz zaburzenia hormonalne, to niestety zdarza się w każdym wieku, zaburzenia hormonalne mają różne podłoże więc na odległość nikt nic nie doradzi, trzeba pójść do lekarza czy się lubi czy nie lubi ;)