Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle głowy, kołatanie serca, napady sercowe i duszności przy nadciśnieniu

Gość Andrzej91

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Andrzej91

Witam od pewnego czasu zle się czuje czesto boli mnie głowa,mam kołatanie serca,takie krótkie napady sercowe,dusznosci,jak sie zdenerwuje sciśka mnie w klatce,nie raz wydaję mi się że się przewróce,jestem bardzo senny,czasami mam jakieś plamki przed oczami,pogorszyła mi sie psychika,stwierdzono u mnie nadciśnienie,lekarz przepisał mi tabletki ale ciśnienie mam takie same cały czas po tabletkach mi nie spada,miałem robione echo serca mam jakieś zmiany w komorze serca,i krążenie hiperkinetyczne mam strasznie wysoki puls.czy wie ktoś co to wszystko oznacza bardzo prosze o pomoc

Witaj Andrzej. Napisz jakie masz ciśnienie i jaki puls, bo widzę, że to pominąłeś. Od jak dawna bierzesz leki, jakie i w jakiej dawce? Leki na nadciśnienie mają to do siebie, że działanie terapeutyczne zaczyna się dopiero po kilku tygodniach stosowania. Może być też tak, że dawka leku za niska albo lek nie jest betablokerem. Co do Twoich dolegliwości wygląda to na stres. Niestety żyjemy w takich czasach jak żyjemy i nie da się go uniknąć. No chyba, że się wyjedzie na bezludną wyspę :-).