Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przemieszczający się przewlekły ból w klatce piersiowej u palacza

Gość Krzysiek23

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Krzysiek23

Witam serdecznie Mam 23 lata i jak do tej pory nie miałem nigdy żadnych dolegliwości które naprawę by mnie martwiły. Od około 3 tygodni (możliwe że więcej)odczuwam ból w klatce piersiowej. Ból pojawia się w różnych miejscach, np. w mostku, po lewej stronie mostka, często po prawej, pod żebrami (zazwyczaj z prawej strony) Krótko mówiąc zazwyczaj w okolicy serca Czasem ból pojawia się w płucach. Zdarza się że czuje kłucie w plecach po obu stronach kręgosłupa. Niestety opisane dolegliwości towarzyszą mi każdego dnia, nawet po przebudzeniu. Mam powiększone węzły chłonne podżuchwowe, do tego jeszcze duży siniak na nodze, który jak sądzę powstał bez przyczyny około miesiąc temu. Nękające mnie dolegliwości, nie są szczególnie uciążliwe ale boje się że to może być coś naprawę poważnego. Dodam jeszcze że dużo pale a wiec mam się czego obawiać (ok 30-40 dziennie) Nie wiem czy to istotne, ale pewnego razu kiedy ból w mostku był większy niż zazwyczaj zażyłem krople nasercowe i ból nieco się zmniejszył. Boje się raka, czy moje obawy są słuszne? Proszę o możliwie szybką odpowiedz i z góry dziękuje.

Węzły chłonne podżuchwowe -iśc sprawdzic zęby .Bóle w klatce -może nerwobóle ale lepiej zrobić ekg .Siniak -pewnie nawet nie wiesz kiedy sie uderzyłeś .No i ogranicz trochę te fajki 40 sztuk to naprawde sporo ....

Co znaczy żę nie masz ubezpieczenia ?Nawet jak jesteś bezrobotny to masz ubezpieczenie ,a jeśli z jakis powodów naprawde nie masz idz na ostry dyżur albo do dorażnej i powiedz że masz bóle w klatce .Muszą ci zrobic badania bez gadania .

Gość Ewa30zToF

A moze to tętniak aorty piersiowej lub brzusznej? Może problemy z kręgosłupem? Idź wreszcie do lekarza (jeśli jesteś bezrobotny, zarejetruj się w urzedzie pracy, by mieć ubezpieczenie). Nie lekceważ tych objawów...

Gość Krzysiek23

Dziękuje za zainteresowanie moim problemem, na innych forach nie mogłem na to liczyć. Sam nie wiem co to może być, jest wiele chorób którym towarzyszą bardzo podobne objawy. Ostatnio najczęściej odczuwam ból z prawej strony mostka, czasem też swędzi mnie skóra na klatce piersiowej.