Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatania, ablacje - okiem dochtora

Gość Oskar Kowalski

Rekomendowane odpowiedzi

Do HSD: tak, masz rację. statystyki są zakłamane. ja tez mam w papierach napisane * zabieg skuteczny* a tymczasem po ablacji dostalam mnóstwo róznych arytmii, których nigdy w zyciu przedtem nie miałam: arytmie nadkomorowe, komorowe, dodatkowe skurcze 9mnóstwo przeszkadzaja mi), migotanie przedsionków, arytmie gromadne i do tego ten blok II stopnia. obecnie jestem zakwalifikowana do wszczepienia rozrusznika :((( To ma byc zabieg skuteczny??? Już wielkorotnie sie spotkałam z opisem * zabieg sluteczny* - owszem w pierwsej minucie po ablacji to być może, ale zaraz potem nastepują rózne gorsze powikłania. To jedna wielka ściema a ja mam za złe lekarzowi, że mnie na to namówil. po prostu mnie nastraszył, że kobiety w ciązy moga mieć problemy itd. Rok się zastanawiałam i ...dałam się namówić choc arytmie miałam 2 razy w zyciu w ciagu jednego roku. Mój lekarz nadal twierdzi że mnie *wyleczył* a jak do niego dzwonie to się strasznie denerwuje, juz w ogóle nie idzie z nim porozmawiać zostawił mnie z moim problemem choć problem powinien być NASZ!! byłam zdrową kobietą.... nigdy w zyciu sobie nie wybacze, że dalam sie namówic. A teraz mi mówi, że mam sie nie beac i dac sobie wszczepic rozrusznik bo powikłan prawie, że nie ma!!! twierdzi, ze 99% skuteczności a ja mu mówię, żeby dał mi 100% gwarancję, że mi się nic nie stanie. czytam o ludziach z rozrusznikiem- jedni nie czują ( może ci, którym rzeczywiscie zabieg uratował życie) a drudzy to ci, którzy strasznie cierpią. jedna dziewczyna ze wszczepionym rozrusznikiem wrecz błaga o pomoc bo jej lekarz ja zostawił z problemem a ona czuje, że jej narządy od wewnątrz puchna i że powoli ją ten rozrusznik zabija. Pytam się czy mój lekarz wie co mówi??!! ja juz jemu nie wierzę, szukam pomocy u innych lekarzy w Polsce i zagranicą. jestem zrozpaczona, nie potrafie juz normalnie żyć a wszytsko przez to, ze jakiś i......a mnie nastraszył. jeszcze z nim nie skończyłam...

Gość aniamroz24

Ale napisalam do was i mi sie skasowalo;( a teraz to musze zmykac z dziecmi na spacerek. cos mnie boli kolo mostka i cos mi zabilo, niejmy nadzieje ze jest ok staram sie jak moge myslec pozytywnie czasem nie wychodzi w sumie nie mam czestoskurczy tylko pojedyncze sekundowe normalne po zabiegu i nawet dla zdrowych ludzi;) potkniecia. Sole tak mi przykro taki dramat czesto o tobie mysle... Warka napisz moze do mnie na gg;) i tak z tym pogotowiem to glowa do gory staraj sie zachowac zdrowy rozsadek tak troche chociaz;) jak ja hi hi nic nam nie bedzie to tylko nasze natretne mysli. do milego pa

Gość aniamroz24

Oj szkoda ale jest forum;) i wiem ze to nastawienie raz jest a raz nie;) np w nocy sie balam i teraz tez cos dziwnie... no coz jak pisalam wczesniej trzeba czasu zeby uwierzyc ze to nic zlego i ze bedzie lepiej z dnia na dzien az do calkowitej swobody;) poczatki sa trudne! mam nadzieje ze razem to przetrwamy i mina te zle dni pojedyncze rzuty i inne niedogodnosci hi hi i byle do przodu. pozwolmy sobie na zly dzien nie robmy z tego powodu sobie wyrzutow to jeszcze nic zlego stanac w miejscu odpoczac prawda? gorzej gdy zaczniemy sie cofac;( czego nikomu nie zycze;) mam nadzieje na spokojna noc bez incydentow jak lwkarz mowil ze ok to ok;) maz juz sie wkurza ze marudze mam nadzieje ze wy nie hi hi MILEGO WIECZORKU WSZYSTKIM WARKA CZEKAM JAK NAPISZESZ

Witam wszystkich i ciebie aneczko. dzisiaj byl dzien bez incydentow fajnie by bylo gdyby juz tak zostalo he he martwi troche rwanie w nodze od pachwiny w dol w wewnetrznej stronie uda, dziwne to ale nie bede panikowac i bec do lekarza bo umowilam sie na maly wypad poza miasto, troche sie denerwuje he mam nadzieje ze jutro bedzie jak dzis. ach i niewiem co z tymi hormonami robic, tak sobie mysle ze gdyby byl zakaz po ablacji to by lekarka z kliniki powiedziala bo wie ze je biore. milego wieczorka

Czerwone? sama niewiem. strupek taki cienki jest i taki czerwonawy ten strupek. temperature teraz mierzylam to jest normalna. czesto mam skoki temperatury ale od kilku miesiecy, dopiero w klinice powiedzieli ze to podczas arytmi i kolatan tak jest. to tak rwie najbardziej gdy wstaje gdy ta noge wstajac trza wyprostowac, gdy pochodze to przestaje troche. talitko co to moze byc?

Gość aniamroz24

Oj warka to normalne mnie tez tak rwalo i ciagnelo i utykalam a jak sobie niechcaco urazilam to uuu bolalo... a nie mialam nic juz wtedy nawet siniak zniknal a bolalo jeszcze. poczekaj spokojnie i przejdzie;) a ja mialam spokojna noc ale cos rano, nie ze mi skacze serce ale mam takie dziwne uczucie czasem przychodzi i odchodzi. nie lubie tego;( ale skoro cxasem ma tak byc to ok;) juz niekiedy nie wyrabiam... MILEDO DNIA KOCHANI

Witam wszystkich serdecznie w nowym (juz 11-tym!) tygodniu roku. Jak czytam opis Sole, to cierpnie mi skóra. Mam ablację 11 kwietnia w Aninie. Oprócz wszystkich niezbędnych badań kazano mi zrobić równiez tomografię serca. Czy może ktoś też musiał to robić - jesli tak, to po co? Mam wszystkie badania jak echo, rtg, holter, ekg, badania moczu i krwi itd. Dodatkowe badanie (tomograf) jest dla mnie zaskoczeniem i kłopotem, bo jestem z Trójmiasta i zeby nie jechac specjalnie do Warszawy, musze zrobic to na miejscu, a kolejki jakie są, każdy wie. Czy mieliscie też tomografię przed ablacją?

Ci lekarze naprawde sa....brak mi slow! czemu lekarz co mnie prowadzil na oddziale nie powiedzial ze po ablacji dla bezpieczenstwa nalezy na miesiac odstawic pigulki hormonalne! dopiero gdy ja sama zaczelam drazyc, to jeden lekarz z tamtand nabral wody w usta i kaza zadzwonic za pare minut i gdy zadzwonilam ponownie inny lekarz powiedzial ze nalezy ten miesiac odczekac bo jest zwiekszone ryzyko zakrzepicy. potem zadzwonilam do swojej ginekolo i to potwierdzila, czemu ona tez mi o tym nie powiedziala gdy mowilam ze bede miala ablacje a dawala wtedy recepte! czemu lekarze unikaja takich informacji!

Gość aniamroz24

Wiesz warko wydaje mi sie ze rutyna z nimi tak robi a wiadomo co dalej... czlowiek ak sie sam nie upomni to nic mu nie powiedza no a to w medycynie nie dopuszczale. i coz zrobic czekac? nie wiem moze sie poleprzy kiedys;))) jak sie dzisiaj czujesz?? hejka

No jak wiekszosc facetow, moj tez tak. wogole to wszyscy zachowuja sie tak jakbym z sanatorium wrocilam, ze nie moge miec gorszego dnia. tak znam to uczucie aniu choc narazie go nie mialam nieliczac dnia po zabiegu no i biore blokery moze dlatego tak to tylko te kolatania

Gość aniamroz24

Tak hi hi sanatorium dobre!;) ja to juz nie wiem jak to bedzie no ale w sumie jak by na to z boku spojrzec to nie jest tak zle nic takiego powaznego sie nie dzieje co? ma sie zly dzien pare stukniec serducha w normie i tyle najwazniejsze ze nie ma tej pieprzonej arytmi;)

Dokladnie, ale jednak ciagle sie oniej mysli, w glowie gdzies tam zostaje. ja od tej informacji tak sie wcieklam ze zapokalo nie tak ciekawe czy to bedzie negatywny skutek na caly dzien. narazie jest okej. ale ta ich rutyna wnerwia bo niektorych skazuje na powazne schozenia i cierpienia, sama mysl o tym wnerwia, a pozniej umywaja rece

Gość aniamroz24

A jak by dali wiecej z siebie to by sie nie chodzilo do nich tak czesto. a takto cos tu zaboli tu kluje a moze to cos powaznego jeszcze po takim zabiegu jak ablacja?? i co mamy siedziec czekac?? a takto jak by poswiecili troche uwagi jednostce a nie na jedno kopyto...

Moja ogolna lekarka taka jest, nic nie doradzi nic nie uspokoi, mowisz jak do sciany normalnie, czuje sie jak intruz, jest krzykliwa, dostaje stresa jak ide do niej. a kardiologa tez odpowiedniego u siebie nie moge znalesc. ja mam czestoskorcz komorowy a dokladnie z prawej. mam zrobic rezonans bo cos wspominaja o wadzie.

Gość aniamroz24

Czesc;) ale tu pusto ostatnio. ja zagladam czesto i was czytam oczywiscie;))) piszcie chlopcy i dziewczeta hi hi.... a co z kielce??? ja mialam jkos dziwnie w nocy niby wszystko ok ale czesto sie budzilam i taka panika mala... na szczescie dzieci juz zdrowe ,,odpukac,, starszy w przedszkolu. zeby znowu czegos nie przyniosl;/ bo bym nie dala rady;) dopiero co sie malej zastrzyki skonczyly;) i narazie jest ok;) zycze milego dzionka wszystkim!!!!!! jestem dzisiaj u mojej mamy w bloku i mam robotnikow za oknem na rusztowaniu hi hi hiiii HEJ