~krycha,
2007-11-13 19:03:08 (IP: 83.30.1***)
Co tu tak pusto nikt nie pisze. ja siedze właśnie z holterem boje się żeby nie wyszło tych skurczy za wiele bo omineła by mnie ablacja ale co ma być to bendzie. POZDRAWIAM.
~minia,
2007-11-13 19:39:54 (IP: 85.219.***)
Krycha to o co Ci chodzi chcesz aby tych skurczy bylo mniej, lepiej tak ale jezeli tak bardzo Cie mecza to niech lepiej sie zapisza na holterze bedziesz wiedziala na czym stoisz, ablacji nie ma sie co bac nie jest tak strasznie, Pozdrawiam
~panna,
2007-11-13 19:48:25 (IP: 83.20.1***)
Witam!! Czy dodatkowe skurcze to to samo co komorowe zaburzenia rytmu serca??
~mama wojtusia,
2007-11-13 20:16:57 (IP: 83.21.9***)
Alicjo ja bralam cerazette przez dwa miesiace jak karmilam synka bo sa to jedyne tabletki anty ktore moga brac kobiety karmiace ale zrezygnowalam z nich bo chociaz sa ponoc bezpieczne to balam sie konsekwencji zdrowotnych dla synka aby cos mu sie czasem nie stalo bo choc to najmniejsza dostepna na rynku dawka hormonow to jednak.chyba sie wybiore do ginekologa i popytam co i jak.
karycho ja wiem ze w nocy zwalnia serducho i ze to normalne ale mi zwalnia tez mocno wieczorem jak tylko pozwole sobie na chwile nic nie robienia.rety jak ty zyjesz biorac biosotal 3 razy dziennie w dodatu 80 mg!?ja biore rano i wieczorem po 40 mg.
dobra uciekam kapac malego pozdrowienia. :)
~Nadmorski,
2007-11-13 20:22:50 (IP: 83.25.2***)
~~mamo wojtusia. Dlaczego włączasz się w dyskusję o tych *świństwach*? :)Teraz już wiem dlaczego macie te *dodatki*:) Nieładnie. Pozdrawiam...
~Nadmorski,
2007-11-13 20:26:36 (IP: 83.25.2***)
A Lance Amstrong( kolarz) miał spoczynkowe 29/min. i żył. Niech sobie serduszka odpoczywają, jeżeli mają okazję:)...
~EWKA,
2007-11-13 21:57:00 (IP: 83.6.18***)
Witam wieczorem! no , no kogo ja tutaj widzę kolega znad morza :) prześlij nam trochę bryzy morskiej od razu będzie lepiej - zdrowe powietrze , zdrowsze klimaty
i w ogóle każdy zrobi się zdrowszy ! pozdr!
bezinteresowny,
2007-11-13 21:59:25
Witam wszystkich,znow trafil sie dodatkowy...ten byl porzadniejszy..mialem juz tyle holterow,ze odrozniam te fajniejsze-nadkomorowe,od tych mniej fajnych-komorowych.Ten byl mniej fajny,pierwszy taki od kilku dni,coz,trudno.Do tego lekki czestoskurcz popoludniu,taki jakis z niczego.moze trzeba znowu pochodzic po lekarzach,znow sie ustawic w kolejce do prof Walczaka?I taka to hustawka nastrojow,juz pare dni niezle,a pare dennie,i tak wkolo wojtek.Chcialbym Was zapytac,jak czesto macie skurcze dodatkowe,i czy takze czujecie ktore to te lepsze i gorsze?pozdr,staszek
~jakubpiotr,
2007-11-13 22:57:35 (IP: 62.87.2***)
Witam.wczorajsza noc spedzona na SOR 4WSK. duzo skurczy, zaburzen. nie wytrzymalem pojechalem.sama rozmowa z lekarzem troche pomogla, na ekg ani jednego skurczu.kroplowka, biochemia jonogram w normie. po trzech godzinach snu a piac od nowa, caly dzien.dopiero wieczorem po bieganiu sie uspokoilo.
a co do lanca amstronga-29/min to mial indurain. roznica jest taka ze czuli sie dobrze, a niektorym przy bradykardi wlaczaja sie dodatkowe i inne rytmy zastepcze....
bezinteresowny,
2007-11-13 23:02:17
Do Jakubapiotra:witaj wspolczuje,tez to przechodzilem,szczegolnie na poczatku chorowania,czyli 4 lata temu.Powiedz jak duzo miewasz dziennie tych zaburzen i czy maja jakies konsekwencje hemodynamiczne dla organizmu?pozdr
~jakubpiotr,
2007-11-13 23:12:21 (IP: 62.87.2***)
Witam, wiesz wlasnie mija 4 rok jak sie z tym mecze. zmian hemodynamicznych nie ma. wszystkie badania ok. usg kilkakrotnie bardzo dobre, testy wysilkowe 19 i 20 met*s, holtery i kardiotele wykazywaly skurcze dodatkowe. moj problem prawdopodobnie lezy w zespole chorego wezla zatokowego. konsultowany u prof walczaka, dr fuglewicza. mam bradykardie-wlaczaja sie rytmy zastepcze i dodatkowe.okropnosc.holtery notowaly od 200 do 2800 nadkomorowych i max 60 komorowych na dobe.
bezinteresowny,
2007-11-13 23:38:18
Sorry musialem odejsc od kompa,tak jak ja od 4 lat...z tymze ja mam 27 lat,niewiem ile Ty?wczesniej uprawialem sport i bylem zdrowy jak kon.To duze ilosci tych pobudzen,nie mam sie co rownac.Z tymze,czy podobnie jak ja odczuwasz je mocno?bo ja tak i to mnie meczy,czasem uderzy krew do glowy,przy potezniejszych strach,pot,itp.Czy kardiolodzy nie sugerowali Ci jakiejs formy leczenia,nie ma obawy,ze dodatkowe komorowe zainicjuja jakies zlozone formy?ps ja mam w stanie spoczynku,tetno 45-50
~etka,
2007-11-14 10:13:57 (IP: 83.17.2***)
Witajcie,
ja miałam skurcze przez prawie 3 miesiące, a teraz od 2 tygodni ich nie odczuwam, mam zamiar się cieszyć, bo myślę, ze to poukładanie sobie wszystkiego w głowie pomogło, na razie zrezygnowałam z kardiologa, myślę, że psychika ma tutaj duży wpływ, powiedziałam sobie kilka razy, że moje serce bije miarowo i wszystko jest ok :-) nie było to *jak ręką odjął* ale po kilku dniach zadziałało :-) możliwe też, ze pomogło wypicie 2 opakowań gastrolitu (tzn dwóch pudełek, w srodku jest jakies kilkanascie saszetek) oraz dawki magnezu i potasu, znowu piję kawę każdego ranka i jest super! życze Wam tego samego!
~jakubpiotr,
2007-11-14 11:11:18 (IP: 90.156.***)
Do ~`bezinteresowny~` dlaczego uwazasz ze to duzo pobudzen.kazdy kardiolog mowil ze to niewiele i to normalne, ze nie ma sie co bac, to niegrozne.ja nie czuje w ciagu dnia tych 2 tysiecy,. kilkadziesiat potrafi mnie zalamac. jak mowie wszyscy twierdza ze to nie grozne i mozna z tym zyc, ale nikt nie powiedzial jak
~Alicja,
2007-11-14 11:30:09 (IP: 83.21.3***)
Do mamy Wojtusia,
cerazette to jak napisałam sam progestagen, podobno w miarę bezpieczny, ale ja już się nie odważę na powrót do tabletek, bo wiem, ze może dodatkowe to od tabl. anty. Tego nie powie Ci żaden lekarz na 100%, bo żaden mi nie powiedział. A i Nadmorski nas ładnie podsumował. Niestety pewnych rzeczy się już nie cofnie...
Jeśli chcesz napisz do mnie na maila florencja29@gazeta.pl, bo coś Ci jeszcze mam do powiedzenia odnośnie tego tematu