Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uczucie guli w gardle i częste odbijanie

Gość Piotr9222

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc kochani ja tez mam to cholerstwo , mecze sie juz ponad 2 miesiace , raz lepiej raz gorzej , mialem wszystkie badania jakie sa mozliwe i wyszlo ze mam refluks, mam troche opuchniety przelyk i zoladek od tego refluksu i najgorsze uczucie to te stanie w gardle , biore leki inhibitory pompy , plus chodze na akupunktore i pije jakies chinskie ziola toche pomaga ,ale te uczucie jest straszne , okropny dyskomfort , dodam ze mieszkam w Kanadzie i nawet tu nie ma na to pomocy , chociaz jest tak dobra sluzba zdrowia . Jestem na diecie juz 1,5 miesiaca i zobaczymy co bedzie dalej , dzisiaj znowu na akupunktore do chinczyka , powodzenia wszystkim , jak by ktos sie wylecz dajcie znac

Z.

Mam to samo  z tym bekaniem. Kilka lat i postępuje.

W tym czasie ph-metria, kilka gastroskopii, Rtg z kontrastem, stale controloc i tutaj na zgagę pomaga ale to jest jakby leczenie skutku  problemu, bekanie bez zmian non stop. Ponadto psychiatra i kilka rodzai leków i nic nie pomaga.

Ani psychiatra ani gastrolog nie są w stanie kompleksowo coś doradzić każdy leczy swoje a najgorsze że bez skutku, walka na oślep bo nie do końca znana  przyczyna lub przyczyny. 

Ludzie co robić bo to mnie wykańcza???