Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w klatce piersiowej przy niedoczynności tarczycy

Gość asia8888888

Rekomendowane odpowiedzi

Gość asia8888888

Witam. W grudniu 2010 wykryto u mnie nadczynnosc tarczycy.Podano odrazu kroplowke mg i k.dostalam leki thiamazole 10 mg i Propranolol 10 mg na kolatanie serca. W kwietniu przeszlamm na mniejsze dawki ale potas Kaldyum dziennie 1200 mg plus mg 500mg biore od pol roku odkad sie pojawila tarczyca. Endokrynolog wyklucza utrate potasu w zwiazku z tarczyca ale z 48 kg schudlam na 43 kg i przytyc nie moge. W kwietniu nastapil przelom-czyli lekarz doprowadzil do niedoczynnosci. Rz w mies.laduje z zaciskiem w klatce jakby kluciem na kroplowke mg i k.daja wychodze i nic nie boli. Przy wysilku brak mi tchu.Jestem jak stara babcia po prau krokach na ulicy i sapie.Brak kondycji ok ale skad po wysilku klucia? Nerwica wmawiaja mi debile lekarze. Echo prawidlowe, holter prawidlowy, zrobie probe wysilkowa. Hipokalemia czyli utrata potasu bo tarczyca niszczy wszystko. Podejrzewali mnie o anoreksje-a ja jem ale przemiana materii szybka wiadomo tarczyca.Nic tylko grupa inwalidzka. Co to moze byc z tym sercem i wysilkiem? Kiedy przejdzie? ja zawsze biegalam i skakalam a teraz rozpacz.....

Myślę,że powinnaś często robić badania wszystkich hormonów tarczycy,elektrolitów i cały czas trzymac rękę na pulsie.Może endokrynolog cię żle leczy?Kto wie?Może powinnaś załatwić sobie skierowanie do kliniki endokrynologii.Tam są najlepsi specjaliści mający doświadczenie z trudnymi przypadkami.Spróbuj,moze ci tam pomoga.