Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca, zawroty głowy, mdłości, zmęczenie i omdlenia u nastolatki

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 15 lat i jestem w pełni zdrową nastolatką . Nie pije , nie pale, nie biore nic . Od jakiegoś czasu (rok) co 2-3 miesiące miewam kołatanie serca . Zazwyczaj pojawia sie ono w sytuacji bezstresowych i nie wymagających wysiłku fizycznego, więc to nie jest nic na tle nerwowym itd . To uczucie jest okropne. Mam zawroty głowy , pocę się ,mdłości , zmęczenie , czasami omdlenia i do tego to kołatanie . Byłam już u lekarza ale EKG nic nie wykazało , badanie krwi tak samo . Chciałabym sie bardzo dowiedzieć co to może być ponieważ tu chodzi o bardzo ważny narząd -serce . Chciałabym to zacząć leczyć bo jestem przekonana , że to nie jest normalne . Lecz bez stwierdzenia przez lekarza nie wiem co mam robic ? ;/

A jak już to wszystko co powyżej zbadasz,zadaj sobie pytanie:czy piję wystarczającą ilość wody w ciągu doby? czy okres może jest zbyt obfity i tracę zbyt wiele krwi?Zawroty głowy,omdlenia mogą być skutkiem niedokrwienia głowy,przy czym nie musi to być anemia.Myślę,że jeśli nie byłoby we krwi wody,wszyscy mielibyśmy zamiast serca wentylator.Głowa do góry,serce choruje ostatnie a Twoje jest jeszcze na gwrancji.