Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle brzucha, duszności, zawroty głowy i nudności a nerwica żołądka

d0minika1992

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu mam takie objawy: Częste bóle brzucha w dolnej części ( podejrzewam, że jajniki), lub wyżej (mniej więcej żołądek), napotykam się też z częstymi dusznościami, które występują codziennie i mogą trwać nawet kilka godzin, do tego zawroty głowy, czuję, że w każdej chwili mogę upaść(chodź nigdy mi się to nie zdarzyło), towarzyszy temu też uczucie gorąca i osłabnięcie, oraz nudności i czasem ból serca lub miejsc w okolicach serca. Często też zmagam się z bezsennością oraz z suchością w gardle. Mam również częste nawroty bólu gardła. Mam również problemy z koncentracją. Byłam u laryngologa dostałam szczepionkę, bo nie udało się stwierdzić co mi jest, parę lat temu wykryto u mnie nerwicę żołądka, ale było już dobrze, czy może to mieć jakiś związek? Czekam na odpowiedzi, bo nie wiem co robić, czy jest sens pójść na jakieś badania i jeśli już to na jakie...?

Gość hacker607

Zaburzenia zoladka i dusznosci, to tez moze byc, ale nie musi objaw refluxu zoladkowego. Sok trawienny żrący trafia do krtani i oskrzeli, podraznia je te wydzielalaja sluz i wtedy czlowiek ma wrazenie ze mu duszno. Odkrztusza po jakims dluzszym okresie wydzieline, sluzowka jest sucha, kwas znow podraznia, az dostaje sie skurczow oskrzeli.

Gość ewelinaros

Witam,ja mam dokladnie identyczne objawy od jakis 3 miesiecy...ale jestem nerwowa z znatury i miewalam rozne dolegliwosci na tym tle...przerozne.teraz doszly dusznosci ale do lekarza bylamj tylko zeby zrobic zdjecie klatki ze to nie rak pluc...:)mam nadzieje ze bedzie ok poz

Gość student007

To może, ale nie musi, być nerwica lękowa. zrób sobie gastroskopię, kolonoskopię i USG brzucha, jeśli nic nie wyjdzie to spróbuj porozmawiać z psychiatrą, bo czasami prosta terapia behawioralna i wyregulowanie rytmu snu i czuwania znoszą wszystkie objawy, jeśli jest to nerwica. pozdrawiam i życzę powodzenia :)