Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Interpretacja wyników moczu przy kamieniach w nerkach

Rekomendowane odpowiedzi

Od 2 lat mam kamienie w nerkach... i za miesiąc mam wizeyte i lekarza a oto moje wyniki.. : Barwa : jasnożółta . Przejrzystość : przejrzysty Erytrocyty : 45 Bilirubina ; neg Urobilinogen : norm . Ciała ketonowe : neg Białko ; neg mg/dL Azotyny : neg mg/dL Glukoza ; neg mg/dL pH : 6. 0 5-7 Cięzar wł. 1. 020 1.005-1.030 g/mL Leukocyty : neg. Nabłonki płaskie : liczne Nablonki okrągłe : pojedyncze Krwinki białe : 4-5 w polu widzenia krwinki czerwone swieze ; 20 - 30 w polu widzenia krwinki czerwone wyługowane : 10 - 15 w polu widzenia śluz : pojedyncze pasma flora bakteryjna : pojedyncza. Bardzo to dla mnie ważne gdyz bd musiala lezec w szpitalu ktory znajduje sie bardzo daleko od mojej miesjcowości ... Bóli zadnych nie mam ani nic...

Gość ania05

Nieprawidłowa jest tylko obecność krwinek czerwonych .Nie wiem czy jesteś dziewczyną i może akurat miałaś miesięcznice : )czy też chłopakiem .Jeśli masz kamienie to możliwe że one powodują krwawienie minimalne oczywiście .Tak czy owak chyba lekarz powinien zadecydować o hospitalizacji .Ale jeśli masz wizytę dopiero za miesiąc to po jakiego grzyba już zrobiłas ,zrobiłeś wyniki .Wyniki moczu za miesiąc są już nieaktualne .....

Gość yeaaaa65

Nie miałam okresu właśnie . a co do badań to byłam u lekarza rodzinnego i wiedział kiedy mam wizyte u lekarza nefrologi (czyli tego za miesiąc ) i wypisał skierowanie ktore było wazne do piątku ktory był juz .

Nie wiadomo dokładnie skąd one się wzięły ale myślę ze możesz spróbować pobrać jakiś preparat z żurawiną ,jeśli to wina jakiejś infekcji żurawina powinna pomóc ,przepłuczesz sobie drogi moczowe .Możesz też spróbować ziół stosowanych w kamicy nerkowej .Po miesiącu zrobisz wynik i zobaczysz jeśli dalej wyjdą czerwone no to lekarz już wtedy będzie myślał .Za infekcją przxemawiają również białe które masz w moczu .