Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przezwyciężenie głodu nikotynowego po rzuceniu palenia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość xxxxxx

Powiedz sobie, że po prostu nie możesz zapalić i mów to sobie za każdym razem. Poza tym możesz w aptece kupić jakieś wspomagacze, tylko nie wiem na ile to skuteczne. Jeśli bez tego rzuciłaś palenie to myśle że Ci te wspomagacze są zbędnę bo masz silną wolę a to podstawa.

Jestem bylym palaczem, rzucalam 3 razy i wiem, ze nie ma czegos takiego jak glod nikotynowy, jest nawyk trzymania papierosa w palcach w roznych syutuacjach. I teraz tez juz wiem, ze nie maczego takiego jak, ach zapale tylko jednego, przeciez nie pale to jeden mi nie zaszkodzi,. Nieprawda, zapalisz jednego i po tobie. Jak rzucalam palenie i nie palilam juz 1 dzien, to w dniu nastepnym tez juz nie palilam, z tego wzgledu, ze szkoda mi bylo tego 1go dnia, bo najtrudniej rzucic, najtrudniejszy jest 1szy dzien.Palacz cuchnie, niszczy zdrowie, bogaci koncerny, zolte zeby, ziemista cera. Poza tym palenie juz nie jest trendy.Zamiast bogacic innych kosztem wlasnego zdrowia, kup sobie za ta pieniadze np super kosmetyk

Pomyśl sobie,że teraz będziesz pachnieć ,a nie smierdzieć.Przecież palaczom nie tylko z paszczy cuchnie.Śmierdza też ubrania,włosy ,nie wspomnę o zapachu w mieszkaniu.Dopiero jak sie rzuci palenie, czuje się jak pachnie wiosna.I pełna piersią mozna oddychac.

Az mnie telepie od tego waszego pierdzielenia ,ze nie ma glodu nikotynowego i tych rad typu pij duzo wody przegryzaj jabluszka ,jak nie macie rady to zamknac paszcze ,a nie caly internet zasmiecony glupkowatymi filozofiami .Pytanie jest krotkie:Jak rzucic palenie i przynajmniej ograniczyc cierpienie zwiazane z glodem nikotynowym?

No na pewno nie jest to proste. Wiele osób pyta mnie o głód nikotynowy ile trwa , jak mocno męczy.. Ale zawsze powtarzam, że to kwestia indywidualna. Jeden w ogóle do nie odczuje, drugi za to "umiera" z jego powodu. Grunt to się nie załamywać i nie rezygnować z leczenia. Ulgę podobno mogą przynieść środki takie jak Tabex wspomagające leczenie, ale nie zawierające nikotyny. Może z nimi próbujcie?