Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mocno obniżone tętno przy obniżeniu ciśnienia

Gość Sylwek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Sylwek

Witam, mam 35 lat, do końca lat studenckich uprawiałem dosyć często sport. przez wiele lat dostawałem leki na obniżenie ciśnienia. Bez leków miałem graniczne - ok 140-90 (95), czasem skurczowe było powyżej 150. teraz jestem na długim urlopie i postanowiłem spróbować obniżyć ciśnienie ziołami. Zacząłem brać aronox i wyciąg z głogu phytopharmu. Jestem b. zadowolony, bo udało mi się zbić ciśnienie przez ostatnich kilka dni wynosi 115-125 na 82-87!. dla mnie super. trochę jednak się martwię spadkiem tętna. bez leków miałem ok 75-80, z lekami na ciśnienie 60-70. Teraz jednak są to wartości 50-60, zdarzyło mi się dwa razy poniżej 50. od kilku lat o sporcie zapomniałem, a od kilku tygodni nie ruszam się prawie w ogóle. Czuję się ogólnie dosyć dobrze, ale trochę zaczynają dokuczać mi bóle głowy. Czy ten spadek tętna jest niebezpieczny? pozdr.

Ten 444 to jakis bot w każdym temacie ta sama rada. Chciałem zauażyć że gościu wyżej napisałem że stosuje już takie rzeczy, np zioła. Zreztą kązdy nadcisnioniowiec się naczytał o swojej chorobie i wie chyba że są takie sposoby. Też biore leki na nadcisnienie i kiedyś puls miałem zawsze dobry a tera mi spada i często najczęściej wieczorem puls spada poniżej 50, wydaje mi się jednak że to nic zlego. puls poniżej 60 to nie jest tragedia przecież, mi się wydaje zę to nawet lepiej mieć niższy puls. Nie sądze żeby od tego głowa Cię bolała. 0