Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pielęgniarka do opieki nad osobą po udarze krwotocznym w Jeleniej Górze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pytanie, mam Babcie w Jeleniej Górze, która przeżyła udar mózgu krwotoczny. Obecnie jest nie świadoma i śpi większą część dnia. Jest karmiona sondą, a we wtorek ma mieć zabieg i ma mieć zakładany PEK nie wiem czy dobrze napisałam. Chodzi o rurę do żołądka do karmienia. Później lekarze chcą babcię wypisać ze szpitala i zastanawiamy się jak sobie poradzimy. Lekarze mówią, że można babcie oddać do hospicjum, ale takiego wyjścia z sytuacji nie bierzemy pod uwagę. Myślimy o jakiejś pielęgniarce która mogłaby się zajmować pod nieobecność bliskich w domu. Może ktoś ma namiary na jakąś konkretną pielęgniarkę z Jeleniej Góry sprawdzoną. Proszę o pomoc.

Gość ania05

Namiarów ci nie podam ale musisz wiedzieć że istnieje pielęgniarka opieki długoterminowej .Skierowanie do objęcia taką opieką daje lekarz rodzinny na specjalnym druku .Zgłaszasz się do firmy specjalizującej się w takiej opiece i pielęgniarka przychodzi do domu żeby wam pomóc ,tak pomóc a nie wyręczyć .Wizyty takie są w dni powszednie a jesli chora ma zastrxzyki bądz kroplówki również w święta .Jest to oczywiście bezpłatne .