Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w okolicach mostka, zawroty głowy i mdłości po złamaniu kręgów lędźwiowych

Gość Damian

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Damian

Witam, Mam 24 lata, w 2008 roku doznałem wypadku w którym doszło do złamania kompresyjnego 3 kręgów lędźwiowych po operacji (wstawienie implantów) wszystko zaczęło wracać do normy, jednakże około 4 tygodni temu pojawiły się silne bóle w okolicy mostka, klatki piersiowej delikatnie promieniujące z w okolicach łopatek. W ubiegłym tygodniu dodatkowo pojawiło się bardzo mocne osłabienia, pojawiające się nagle i trwające czasami godzinę czasami pół dnia... w raz z nimi mdłości oraz czasami zawroty głowy. Po wizycie u lekarza rodzinnego zostałem skierowany na RTG klatki piersiowej (zdjęcia otrzymam we wtorek) Dodam tylko iż tryb życia jaki prowadzę określam jako bardzo dynamiczny, oprócz pracy siedzącej, pracuję również 2/3 dni w tygodniu w klubie dyskotekowym (praca stojąca w godzinach nocnych 19-7 rano) mało snu, zła dieta ,kawa,papierosy (dwie ostatnie rzeczy odstawiłem) Mówiąc krótko nawet gdy ból się nie pojawia czuję się jak 80scio latek, coraz częściej występuje uczucie mdłości oraz wspomniane już bóle w okolicach mostka lub tuż bod nim.