Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość madax

Rekomendowane odpowiedzi

A więc zacznę od tego iż cierpię na napady paniki w niektórych miejscach zaczeło się od kościoła do którego chodzę od chwili ataku bardzo sporadycznie poźniej był autobus uczelnia sklep kolejki itd. na początku nie wiedziałam co to jest a więc napady były bardzo silne i wykańczające gdyż myślałam że to jakaś choroba dopiero później gdy zrobiłąm wyniki i upewniłam się że to nie rak ani inna choroba zaczełam czytac i doszłam do tego że to napady paniki. z czasem nauczyłąm się z tym walczyć i żyć aż na pewien czas około roku lęki ustapiły oprócz kościoła gdzie kreci sie w głowie duszno wrazenie że upane i się krece gdzie w efekcie mam tylko ochotę uciec i biec ... Ale co najgorsze w tym roku wychodze za mąż i nie wiem nie wiem co robić na samą myśl ataki wracają ostatnio miałąm wrażenie że się udusze, im bliżej ślubu tym niepokój większy bo wiem że będę cała spocona z zawrotami głowy boję się że nie wytrzymam że będę moim zachowaniem zwracać na siebie uwagę ... Co robić jak z tym walczyć, czy wziąć jakieś leki ?

Witam, ja mam podobnie to jest jakaś porażka. Mam być świadkiem na ślubie niestety. W piątek idę do psychiatry bo już za dużo tego się nazbierało. Teraz nawet mam problemy z dojechaniem do pracy itp. Wszystkie oszczędności jakie miałem wydałem na taxi bo o autobusach musiałem zapomnieć. Najgorsze jest to, że rodzina myśli że wszystko olewam i rozwalam kasę na byle co bo mi tak jest wygodnie. w dodatku dochodzi alkoholizm rodziców, moja orientacja homo i kilka innych czynników. Zastanawiam się czy nie lepiej byłoby gdybym poleżał trochę w szpitalu psychiatrycznym, przynajmniej miałbym trochę luzu a tak ciągłe napięcie. o jest jakiś koszmar .....

Rozumię Was ludziska wiem tylko jedno mamy przerąbane !!!! a najgorsze jest to, że nad tym się nie da zapanować to atakuje tak niespodziewanie ... ja ostatnio podczas ataku jak zamykam oczy widzę jak się topie, widzę się pod wodą !!! nie mam żadnej rady mi pomaga jedynie się nabzdryłgolić alko ale to wyjście żadne więc pocieszenie jest takie że tylko śmierać nas od tego uwolni =)

Ja mam niestety ten sam problem, wesele zaplanowane a ja każdą niedziele wychodzę z koscioła. Duszno słabo zawroty głowy, bicie serca potrójne.. niewiem jak sobie poradzę. Dzieje mi sie tak bez stresu a co dopiero w ten dzień gdy to moj slub moja msza wszyscy goście patrzą niewiem jak sobie poradze.. ale bez leków napewno nie. Niewiem jak sobie poradzić moze ktoś cos mi podpowie bo ja juz mam noce nie przespane :(

Mam prawie to samo co Maxii. Zawroty glowy, bicie serca, a w dodatku strasznie Mi nie dobrze co sprawilo ze zawsze musze miec przy sobie cos mietowego. A na swoim slubie w kosciele przeciez nie bede ssala cukiereczkow mietowych czy innych takich. Nie wiem co robic..

Dziewczyny...ja to przezylam 3 miesiace temu-co prawda bylo kameralnie-najblizsza rodzina ale wiadomo...jesli juz osoba w moim stadium agarofobii i nerwicy lekowej to zniosla to chyba kazdy moze ...;|Co zrobilam?Wypilam dwa drinki... i do kosciola...,wiem ze to nie czas i miejsce ale nie dalam rady inaczej;(Trzymam kciuki!

Chce jeszcze raz przeżyć ten dzień, myślałam że nie dam rady bo wróciły mi leki, ale poszłam do psychologa na terapię poznawczo behawioralna i ona mi najbardziej pomogła Trwała 3 tygodnie i do tego leki oczywiście po 1,5 tygodniu była już poprawa dużo mojej pracy ale teraz się ciesze życiem a slub był najpiękniejszym dniem mojego życia