Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Stan podgorączkowy w ciągu dnia i zimne stopy

Gość lukasz21

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lukasz21

Witam. Mam na imie Łukasz i mam 21 lat. Jakieś 2 miesiące temu przechodziłem lekkie przeziębienie, choć lekarz zalecił mi antybiotyk. Katar ustąpił, natomiast od tego czasu męczą mnie dziwne dolegliwości. Mianowicie kiedy jade do szkoły (tzn na studia), to zawsze ok godziny 13-14 zaczynam się czuć, jakbym miał gorączke. Tzn, czuje uczucie zimna oraz takie charakterystyczne otumanienie. Po powrocie do domu mam zazwyczaj ok 37.1. Potem, około wieczora temperatura spada do normalnej, rano też jest ok. Kiedy nigdize nie ruszam się z domu, to też nie wzrasta. Chciałbym dodać, że nie jestem jakiś nadwrażliwy jeśli chodzi o moje zdrowie, natomiast martwi mnie to,bo nigdy czegoś takiego nei miałem ;( Badania krwi, ob, Tsh wyszły ok. Ponadto od jakiegoś czasu odczuwam uczucie chłodu w stopach, nawet jeśli temperatura jest w normie. Jaka może być tego przyczyna? Czy może zmiana otoczenia tak na mnie wpływa? (dodam że dojeżdzam do warszawy) Naprawde myśle pozytywnie i nie nakręcam się, stwierdzam tylko fakty. Lekarz mówi, że takie wahanai mogą się pojawiać nawet do 4 miesięcy po chorobie, dodatkowo moge miec taki okres teraz. Dostałem także skierowanie do szpitala na 2, 3 dni, ale obawiam się, że tam temperatura jak na złość będzie ok, i nic to nie da ;( Może to hormony, albo jakaś alergia? Prosiłbym o jakąś diagnozę, bojuż bzika dostaje...

Uczucie chłodu w stopach może byc od słabego krążenia i z powodu małej ilości ruchu.Na zimne stopy warto kupic sobie takie drewniane ,rzeżbione wałki do masażu stóp.Kładziesz je na podłodze i nawet siedząc przy kompie możesz jeżdzić stopami po tych wałkach.Taki masaż poprawia krążenie i likwiduje chłód.Oprócz tego kilka razy w ciągu dnia robić cwiczenia stóp i dłoni.Na przykład: krążęnie stóp ,jak największe kółka - w lewo,potem w prawo.Stopy góra -dół,następnie lewo-prawo.To ćwiczenia konieczne do likwidacji zimnych nóg.Oprócz tego mozna brać ziołowy esceven.Co najmniej dwa opakowania zużyć.Mnie pomogło w połowie trzeciego.Poza tym gimnastykuj się rano i wieczorem.

Witam, Mam podobne objawy jak autor tematu. Stany podgorączkowe w ciągu dnia i zazwyczaj rano i wieczorem jest ok. Nadmierna potliwość prawdopodobnie wywołana podwyższoną temp ciała. Ogólnie też gorsze samopoczucie, rozbicie, zmęczenie, lekkie mdłości - wywołane też zapewne zwiększoną temperaturą. Mam tak od około 4 tyg początkowo myślałem ze to lekkie przeziębienie ale antybiotyki nie pomagały a nawet jeszcze bardziej szkodziły. Teraz planuje podjąć jakieś działania - na początek badanie krwi.