Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Sposoby na radzenie sobie z arytmią

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, ze pierwszą rzeczą to jest nie przejmowanie się tym, ze no. przy wysiłku serce zdaje się stanąć, ze aż zgina mnie w pol gdy *źle* serce odbije, że nie mogę oddychać i co piętro muszę robic przystanki, gdy wchodze na 4 piętro, bo serce szarpie, czuje kazde uderzenie w uszach i czuje w gardle, jakby chciało wyskoczyć. Wiem, że na to bierze się leki - niby mam propranol - ale może są jakieś inne sposoby na to, żeby ta - niby nie groźna choroba, jak mowią lekarze - nie rozwalała nam życia, a jej *leczenie* nie polegało jedynie na przyjmowaniu leków.. Może pijecie jakieś zioła? Jakieś ćwiczenia? Cokolwiek.. Z tym się żyć nie da :( Mając nerwicę lękową, lęki mam jedynie przez serce i to co się z nim dzieje, nie pomaga magnez - po ktorym sie czuje jeszcze gorzej, dobra dieta.. nic.

W jednej z moich książek zielarskich jest na ten temat napisane tak:Na nagłe jakby ,,zatrzymanie ** serca,a następnie powrót uderzeniem mocnym,gwałtownym oraz nieprzyjemnym uciskiem ....przy takiej arytmii serca są zioła,które wspomagaja skutecznie leczenie farmakologiczne,zmniejszają gwałtowną pobudliwość serca,uspokajają system nerwowy,a tym samym łagodzą gwałtowne reakcje serca na różne trudne sytuacje.Zioła te reguluja bicie serca.SKŁAD: 1].kozłek lekarski 25g, 2]. marzanka wonna 20g, 3]. koper włoski 15 g, 4]. mięta pieprzowa15g, 5]. ruta10g, 6]. korzeń perzu 10g.---łyzkę mieszanki zalać szklanką wrzątku,przykryć,odstawić na 20 min. pod przykryciem,Przecedzić,pic 3x dziennie.Po 3 tygodniach- tydzień przerwy i powtórzyć.