Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Podwyższony EO i granulocyty kwasochłonne przy ropie w nosie

Rekomendowane odpowiedzi

Od 8 miesięcy męczą mnie różne objawy .Wszystko zaczęło się od małego kataru i kichania przez sierpień kiedy zaczeła się zima bardzo bolała mnie głowa ,zatoki, a katar zamienił się w jakąś rope której nie mogłam wogole wydmuchać,w nosie miałam jakiś czerwony bąbel który bolał po jakimś czasie znikł.Byłam u laryngologa który przepisał mi leki :bioparox i coś na bakterie ,powiedział ze nic nie widzi niepokojącego.Zdziwiło mnie to ,zrobiłam sobie prześwietlenie zatok na swoją prośbę na których wyszły zatoki szczękowe lekko zapełnione i trochę przegroda nosowa krzywa.Poszłam znowu do tego lekarza ale znowu powiedział ze nic to nie jest nawet nie kazał mi żadnych badan robić...Katar teraz jest mniejszy,wiekszosc czuje jak splywa mi po gardle non stop i czuje dziwny zapach jednoczesnie czuje zapelnienie od ucha do nosa i taki ucisk,doszly zawrtoy glowy i oslabienie .Przyczym czuję niepokoj bo juz mam tego dosyć i mam wrażenie ze jestem na coś chora. No i na własną rękę zrobiłam sobie morfologie ,na których wyszło ze mam bardzo podwyższony Eos norma 0.00-7.00 a ja mam 14.1 % i granulocyty kwasochłonne norma 0-5 a wyszło 12 % .,zrobiłam wymaz z nosa nic nie wykazał,z kału tez nic nie wyszło...dziwne Nie wiem gdzie mam się udać do jakiego lekarza, narazie jestem zapisana do neurologa bo niepokoją mnie te zawroty głowy ,zmęczenie i niepokój a to wszystko sie zaczęło od tego kataru..jak myślicie to jakaś alergia? Co oznaczają ten podwyższony Eos i granulocyty kwasochłonne

Na chore zatoki dobre jest naświetlanie lampą solux.Mnie już po kilku zabiegach codziennie rano jak schyliłam się spływała nosem żółta ciecz.I od tej pory mam spokój.A ucho masz zatkane pewnie od tego,że na siłę starasz się wydmuchać nos i dlatego ci ucho zatkało.Na rozrzedzenie śluzu dobre są też inhalacje: 2 -3 łyzki rumianku zaparzyć,zagotować w garnku,niech chwileczkę postoi pod przykryciem,naciągnie.Potem włożyć garnek do zlewu,sypnąć łyżke soli kuchennej i łyżkę sody oczyszczone.Głowę nakryć dużym ręcznikiem niczym parasolem nad gankiem i oddychać normalnie.Wdech ustami,wydech nosem.Tylko nie głęboko,a normalnie oddychać.Wtedy nos i zatoki ma sznsę się oczyścić.Nie wychodzić po tym na dwór.To samo po soluxie- z godzinę nie wychodzić.Osoby z krzywa przegrodą powinny unikać kataru, bardzo na to uważać ,aby się nie przeziębić,bo każda infekcja to obrzęk w nosie,zatkanie przewodów i w konsekwencji zapchanie zatok.Pokaż te wyniki lekarzowi 1 kontaktu i innemu laryngologowi.